Annons:

Green om nya VIBK: ”Det är tråkigare att träna i år”

Jonatan Green drömmer om att skjuta upp VIBK i division ett. Foto: Linus Johansson

Green om nya VIBK: ”Det är tråkigare att träna i år”

Vimmerby IBK:s förbättrade försvarsspel märks inte bara i matcher. På träningarna upplever lagets forwards ett betydligt tuffare liv.
– Jag kan säga att det är tråkigare att träna i år, skrattar poängkungen Jonatan Green.

Annons:

I flera år har Vimmerby varit med i den absoluta toppstriden i division två och publiken har vallfärdat till Idrottshallen. De två senaste säsongerna har laget varit med och slagits om avancemang in i den sista omgången.

– Det var surt förra säsongen, men vi gjorde vad vi kunde i den sista matchen och det räckte inte att vi vann den. Men jag grämde mig inte alls lika mycket då som för två år sedan. Då var det upplagt med en helt avgörande match på hemmaplan och 800 åskådare i hallen. Den förlusten satt i i flera veckor, säger Jonatan Green.

Hur ser du på era chanser i år, kan det bli tredje gången gillt?

– Ja, jag tror det. Kan vi sätta försvarsspelet som vi har gjort på försäsongen kan det bära långt. Vi har gått över till att spela 2-2-1, det är mycket tajtare och svårare för motståndarna att hitta in i mitten.

Motigt på träningarna

Att laget har ett tajtare försvarsspel än tidigare märks inte bara på matcher utan även på träningar.

– Jag kan säga att det är tråkigare att träna i år. Det är målsnålt och det går ganska trögt på många träningar. Det har varit lite kämpigt nu ett tag på grund av det. Många spelare har haft det motigt offensivt på träningarna. Men sen åkte vi ändå och slog Rimforsa med 9-4 i genrepet.

Är det risk att ni tappar självförtroendet på träningarna?

– Ha ha. Ja... nej, så är det ju inte. Men det är tajt på träningarna och det är kul. Och när man kommer till match och märker att det är lite mer öppet än på träningarna så är det roligt igen, skrattar Jonatan Green. 

”Det är min dröm”

Jonatan Green har i flera år vräkt in poäng för Vimmerby och varit högvilt på marknaden. Så sent som i somras nobbade han flera SSL-klubbar för att stanna i moderklubben.

– Det har känts bra hela tiden. Sen har jag varit lite, jag vet inte om orolig är rätt ord, men det har varit lite ovisst. Många spelare har lämnat och vi sattes inte på prov förrän ganska sent på försäsongen. Men sen har det varit några styrkebesked.

Är ni lika bra som förra året?

– Individuellt är vi nog inte det, många bra spelare har försvunnit. Men jag tycker att vi har fått ihop det väldigt bra som lag.

Är du lika vass som tidigare år?

– Det tror jag och jag känner att jag fortfarande utvecklas. Vår kedja har producerat bra med poäng i träningsmatcherna.

Vad skulle det betyda för dig att vara med och skjuta upp VIBK i division ett?

– Det är ju därför jag är kvar, så är det. Det är min dröm. Om vi inte går upp så känner jag väl nästan att det här är sista året i Vimmerby.

 

Här kan du läsa våra tidigare artiklar inför VIBK:s premiär:

* VIBK laddar för premiär - "Kan bli lite av en publikfavorit"

* Hektisk tid för "JC": "Känner mig väldigt fräsch i kroppen"

* Hårda konkurrensen i VIBK: "Bättre än någonsin"

* VIBK ska chocka motståndarna: "Många räknar inte med oss"

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt