Annons:

VIBK får se upp mot hemmastarkt Ingelstad:

Jonas Friberg varnar för en svår bortamatch i kväll. Foto: Linus Johansson

VIBK får se upp mot hemmastarkt Ingelstad: "Har några skalper"

Ingelstad IBK placerar sig som trea från slutet i tabellen. Men Vimmerby IBK kan knappast räkna med någon enkel bortamatch i kväll.
– Alla bortamatcher är luriga och tittar man på deras resultat så har de några skalper, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Ingelstad har tagit sju poäng på sina sju första matcher. Sett till det så är kvällens bortamatch en match som Vimmerby IBK bör vinna. Men en varningsflagg bör definitivt hissas för Ingelstad. Laget har spelat tre matcher på hemmaplan den här säsongen och är faktiskt obesegrat; 8-7 efter förlängning mot Kalmarsund, 5-5 mot Karlskrona och 13-5 mot Månsarp. Nyligen spelade Ingelstad också 4-4 borta mot serietvåan Vetlanda.

– De har tagit några skapler och är obesegrade hemma så det blir ingen enkel match. Det kommer verkligen krävas att vi får utdelning och att vi sliter hela matchen, säger Jonas Friberg.

Vad är Ingelstad för typ av lag?

– De kommer nedifrån så jag har ingen större koll på dem. Men när vi har mött dem tidigare år så har de spelat bra innebandy.

Pettersson saknas

Vimmerby är i skrivande stund trea i division två-tabellen, bara två poäng från serieledning.

– Det har känts bra de senaste veckorna. Vi har bra fart på träningarna och är mycket folk. Det är bara att rulla på, säger Jonas Friberg.

Förutom Alexander Pettersson så har VIBK samtliga spelare tillgängliga inför kvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt