Annons:

Nyförvärvet inför seriefinalen: ”Hjärtat klappar för Vimmerby”

Ricky Gustafsson ser fram emot att återigen få spela inför storpublik i Idrottshallen. Foto: Linus Johansson

Nyförvärvet inför seriefinalen: ”Hjärtat klappar för Vimmerby”

Ricky Gustafsson är tillbaka i Vimmerby IBK. Han kommer hem till en klubb som slåss om seriesegern i division två.
– Det känns kul att vara tillbaka. Hjärtat klappar för Vimmerby, säger Ricky Gustafsson.

Annons:

Efter att Ricky Gustafsson inte hade varit med och tränat under försäsongen valde Vimmerby IBK att inte plocka in honom i truppen. Istället värvades backen till Rimforsa IF, där han har spelat den här säsongen.

Tidigare i veckan stod det dock klart att Ricky Gustafsson förstärker VIBK inför slutspurten av division två.

– Det känns kul att vara tillbaka. Sen vill jag betona att det har varit väldigt roligt i Rimforsa också, jag har trivts bra med grabbarna där. Det är lite seriösare i Vimmerby, i Rimforsa spelar man mer för att det är kul, säger Ricky Gustafsson. 

Publiken lockar

Att han skulle återvända till VIBK var till slut ganska givet.

– I slutändan vill jag spela matcher som gäller något. Serien i Östergötland har ju egentligen varit avgjord sen strax innan jul. När jag då fick den här chansen var det ganska givet. Det lockar att spela inför 500-600 åskådare. Sen har jag ett hjärta för Vimmerby och jag har saknat grabbarna.

Vad kan du bidra med i Vimmerby?

– Dels kan jag bidra med erfarenhet. Jag har ju spelat såna här matcher tidigare och kommer inte att jaga upp mig i onödan. Sen hoppas jag kunna bidra med någon kasse här och där. Jag har gjort sju mål på tio matcher i Rimforsa.

”Lite förvånad”

Ricky Gustafsson har gjort två träningar med Vimmerby den här veckan och finns med i matchtruppen redan i kvällens seriefinal mot Kalmarsund ungdom.

– Jag fick veta på matchgenomgången i går att jag skulle vara med i truppen, det trodde jag inte efter bara två träningar. Jag hoppas så klart på att få spela, men jag antar att det inte blir någon större speltid.

Hur mycket har du sett av VIBK den här säsongen?

– Jag har sett tre, fyra matcher. Försvarsspelet såg väldigt bra ut innan jul. De spelar på ett annat sätt en tidigare och ligger tajtare. Sen finns det ju bra kontringsspelare i laget.

Är du förvånad över att laget ligger så högt upp i tabellen?

– Ja, lite förvånad är jag. Samtidigt är serien sämre än tidigare säsonger.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt