Annons:

Green: ”Nu är det mest frustration, det är tomt”

Jonatan Greens VIBK räckte inte till i kvällens hemmamatch. Foto: Linus Johansson

Green: ”Nu är det mest frustration, det är tomt”

Vimmerby IBK gjorde en mycket tam insats hemma mot Ingelstad. Nu är drömmen om division ett i stort sett släckt.
– Nu är det mest frustration, det är tomt, säger VIBK:s poängkung Jonatan Green.

Annons:

Efter att ha fallit på mållinjen flera år i rad är Vimmerbys hopp om spel i division ett nästa säsong mer eller mindre redan släckt. Detta trots att laget har tre matcher kvar att spela.

– Jag tycker att det dog efter krysset mot Gnosjö i förra omgången. Visst, det fanns väl ett litet, litet hopp kvar inför kvällens match. Men nä. Vi hade tre torsk mot tre topplag (Karlskrona, Kalmarsund och Hovshaga) och sen tappade mot Gnosjö. Det är resultat som inte håller, säger Jonatan Green besviket.

Defensiven har fallerat

Insatsen mot Ingelstad i kväll höll definitivt inte heller. Ett håglöst Vimmerby föll med 11-8 och såg själva till att det sista lilla hoppet om spel i division ett troligen försvann.

Ni skämde ut er i kväll?

– Ja... Vi var i obalans och släppte till sjukt mycket bakåt. Det är konstigt, vi har ändå pratat om den biten väldigt mycket. Innan jul vann vi tack vara en stark defensiv, jag vet inte vad som har hänt med den. Nu har vi väl släppt in lika många mål på fyra matcher som vi gjorde på hela höstsäsongen.

Kan du se något särskilt i spelet som har förändrats?

– Vi har släppt till oerhört mycket mål på kontringar. Motståndarna har varit kallare än oss. Det är inte bara Ingelstad utan många andra lag också. I matchen mot Karlskrona kom de väl tre mot två säkert 20 gånger.

”Det är kört”

Tidigare säsonger har Vimmerby halkat efter under hösten och varit i stort sett ostoppbara under våren. Vid juluppehållet den här säsongen låg laget tvåa, men har istället tappat allt efter jul.

Var ni för självsäkra efter hösten?

– Jag vet inte. När det drar ihop sig brukar vi ju vara bra. Jag fattar inte vad som har hänt.

Hur tungt är det att det i stort sett är kört nu?

– Det är kört och det är otroligt tungt. Aldrig att det kan hända något nu. Kalmarsund torskar inte mot tre topplag och sen har de väl Månsarp kvar också. Det är bara att börja tänka på nästa säsong med allt vad det innebär.

Osäker framtid

Jonatan Green har varit en jagad spelare från klubbar högre upp i seriesystemet i flera år.

Lämnar du VIBK nu?

– Det är för tidigt att säga. Jag kommer att ta min tid att fundera. Förstaprio är ändå att se hur det blir här med tränare och spelare. Det är mycket som ska spela in. Men det krävs någonting för att jag ska stanna, det kan jag säga.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt