Annons:

Ödmjukhet är ledordet för VIBK: ”Det budskapet har nog gått fram”

Peter Kronstrand är nöjd med Vimmerbys inledning, men menar att det finns förbättringspotential. Foto: Linus Johansson

Ödmjukhet är ledordet för VIBK: ”Det budskapet har nog gått fram”

Vimmerby IBK har imponerat i inledningen av säsongen och vunnit sina två första matcher. Men att slå sig för bröstet är inget för tränaren Peter Kronstrand.
– I veckan har vi först och främst jobbat med att få fram budskapet som gäller ödmjukhet, säger han.

Annons:

7-3 borta mot Karlskrona och 7-5 hemma mot favorittippade Sävsjö. Nederlagstippade Vimmerby IBK har fått en drömstart på säsongen.

– Jag måste ändå säga att jag såg svackor i förra matchen. Jag tycker inte att vi kom upp i nivå mot vad jag vet att vi kan och har presterat till viss del tidigare. Framförallt får vi inte sjunka så lågt som vi gjorde när vi ledde med 5-1. Det är inte riktigt så man bevakar en stor ledning. Vi har haft fokus på det den här veckan och alla är införstådda med det, säger Peter Kronstrand.

Ungt motståndarlag

VIBK-tränaren konstaterar att det nu gäller att behålla ödmjukheten.

– I veckan har vi först och främst jobbat med att få fram budskapet som gäller ödmjukhet. Vi är inte i en sits där vi kan slappna av. Vi måste vara där hela tiden för att vara med i matcherna. Det budskapet har nog gått fram, skrattar Kronstrand.

På fredagskvällen väntar bortamatch mot CL98, som har tagit totalt två poäng i sina två första matcher.

– Det är ett väldigt ungt lag och om jag inte är felunderrättad är stommen i laget ett tidigare ungdomslag där spelarna nu blivit för gamla och ville spela på seniornivå. De allra flesta i laget är mellan 16 och 19 år.

Hur ska ni tänka mot ett sådant lag?

– Jag inbillar mig att det är ett lag med högt bolltempo och att de spelar frejdigt. Jag hoppas, och kalkylerar med, att om vi stör dem kommer de att tappa tålamodet till slut. Jag hoppas också att vi ska vara ett mer strukturerat lag. Det är min tankebild inför matchen, sen behöver det inte vara så, säger Peter Kronstrand.

Vi har tidigare berättat att VIBK kan tvingas klara sig utan nyckelspelaren Victor Wall mot CL98. Klicka här för att läsa mer om det.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt