Annons:

Craftstaden-lånet vill spela mer med VIBK:

Andreas Lennartsson var nöjd med första matchen med Vimmerby IBK och hoppas på fler matcher med laget. Foto: Ossian Mathiasson

Craftstaden-lånet vill spela mer med VIBK: "Hoppas på det"

Vimmerby IBK lånade in Andreas Lennartsson, 17, från Craftstaden till dagens match. Han gjorde ett mål – och spelar gärna fler matcher med laget.
– Jag hoppas på det, säger Oskarshamnskillen efter VIBK:s 11–7-seger mot SSG IF.

Annons:

Jonatan Green stod givetvis i centrum efter dagens match i idrottshallen där han svarade för makalösa nio poäng i tredje perioden och ledde VIBK till säsongens tredje seger på fyra försök. 

I laget fanns även ett nytt ansikte som VIBK-publiken fick bekanta sig med, nämligen Andreas Lennartsson. 

Målskytt i första matchen

Den 17-årige forwarden, som till vardags hör hemma i allsvenska Craftstaden, lånades ut till VIBK för att spela dagens match. Han spelade högerforward i första perioden innan han gick ner som center i de två sista perioderna.  

– Det var lätt att komma in i både laget och spelsättet, det blev som jag hade tänkt mig. Det var också kul att jag fick göra ett mål, säger Andreas Lennartsson. 

Hans mål betydde reducering fram till 2–3 i mitten av perioden och han skapade, precis som flera andra VIBK-spelare, flera fina möjligheter. 

– Ja, absolut. De ska sitta men ibland gör de inte det, säger Lennartsson. 

Berömmer Green

Han återvänder nu till Oskarshamn där en ny träningsvecka väntar med Craftstaden, som för tillfället har det jobbigt i allsvenskan. Om han spelar några fler matcher med VIBK är inte bestämt men han är öppen för det. 

– Jag vill gärna spela fler matcher med VIBK, jag hoppas på det. Det var kul och de (VIBK) håller dörren öppen. Vi får se om jag spelar på fredag, det är inte omöjligt, säger han. 

Vad säger du om Jonatan Greens show i tredje perioden?

– Han är så skicklig och en ruggigt duktig målskytt som gör det han ska, säger Lennartsson.

"Han är hjärtligt välkommen"

VIBK-tränaren Peter Kronstrand var mycket nöjd med Lennartssons prestation.  

– Jag är jättenöjd med honom och det han gör på planen, det är inte lätt att bara komma så här. Vi hade ett snack före matchen där jag gav honom direktiven och han gick in och gjorde det enkelt och mycket i det tysta. Han var duktig i positionsspelet. 

Han öppnar för fortsatt spel, vad tänker du kring det?

– Absolut, han är hjärtligt välkommen. Det har jag sagt till honom. Jag ska snacka med Craftstadens tränare om nästa match.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt