Annons:

Lägger av – för att bli tränare:

Alexander Pettersson blir ny assisterande tränare i VIBK.

Lägger av – för att bli tränare: "Kan mycket innebandy"

Han har spelat i Vimmerby IBK i många år. Nu lägger han innebandyklubban på hyllan – för att i stället bli tränare. Alexander "Öla" Pettersson kliver in bredvid Michael Elmér.
– Jag brukar säga att jag vet allt som ska göras på planen, men att det är sämre med utförandet, skrattar han.

Annons:

Något överraskande, med bara veckor kvar till säsongsstart, väljer Alexander Pettersson att sluta spela innebandy. Förklaringen? Han blir assisterande tränare till Michael Elmér i herrlaget.

– Jag har på slutet, de senaste åren egentligen, känt att jag kört fast i min spelarkarriär. Jag har inte haft full motivation och känt att jag vill satsa på tränarbiten. Jag tror att jag har mer att tillföra taktiskt där och sedan dök den här frågan upp i helgen. Då kändes det helt rätt och det tog inte lång tid att fundera. Jag tycker att det är roligt att se utveckling på spelarna, säger Alexander Pettersson.

Han har tidigare haft flera uppdrag i VIBK:s ungdomslag. Han har tränat VIBK:s lag i juniorallsvenskan och förra säsongen ledde han VIBK:s F05/06-lag. 

– Jag kan mycket innebandy och är taktiskt ganska smart. Jag brukar säga att jag vet allt som ska göras på planen, men att det är sämre med utförandet. Det är väl definitionen av en tränare i stället, skrattar han.

"Känns rätt"

Han tror inte att han kommer sakna spelarbiten.

– De här två träningarna där jag inte varit spelare har jag inte saknat det. Det gör att det känns mer rätt. Jag kommer hålla igång utanför med löpning och gym för att hålla igång kroppen. Det kan kanske bli lite spel i b-laget, men mitt fokus är på ledarbiten.

Hur kommer det kännas att stå vid sidan i stället?

– Det kommer nog vara ovant. Jag är ny på seniornivå och det kommer vara svårt till en början. Jag har "Micke" att lära mig mycket av och känt att jag har honom som en hjälpande hand. Han har mycket erfarenhet och det blir en bra miljö att utvecklas i. Det kommer vara nervöst såklart, det ska man inte sticka under stol med, men jag tror att i den här miljön kommer växa in i kostymen ganska fort. För mig har det här alltid varit målet den dagen jag slutar, att jag då ska satsa på tränarbiten.

Hur ser du på det som har hänt med Jonas Karlsson?

– Jag har inget att säga om det, det är något jag har lagt bakom mig.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt