Annons:

Fenomenal insats av Strömsten: ”Min bästa match i a-laget”

Ludwig Strömsten imponerade stort i målet mot Nybro IBK. Foto: Ossian Mathiasson

Fenomenal insats av Strömsten: ”Min bästa match i a-laget”

Ludwig Strömsten gjorde en helt lysande insats i OG-hallen. Han släppte in ett mål i 5–1-segern och var nöjd med sin egen bedrift.
– Det är en av mina bättre matcher i a-laget, kanske till och med den bästa matchen, säger Ludwig Strömsten.

Annons:

Vimmerby IBK har inlett säsongen med dubbla segrar och kan åka hem till Vimmerby med tre välbehövliga poäng i en jämn och tät drabbning. 

Extra nöjd var målvakten Ludwig Strömsten, som bara släppte en boll förbi och agerade rena rama väggen. 

– I dag gick det bra, det måste jag säga. Det var skönt att spika igen. Jag har aldrig släppt in så få mål i a-laget tidigare, säger Ludwig Strömsten.

Kan du förklara varför den starka insatsen kom just i dag?

– Jag har haft en bra form sedan vi drog igång säsongen. Jag vet att jag spelar bra just nu och det ger en bra självförtroendeboost, säger Ludwig Strömsten. 

Nybro tog ledningen i mitten av första perioden och det var den tidigare VIBK-spelaren Einar Karlsson som överlistade Strömsten med ett dragskott i första krysset. 

– Det var förjävligt att det var just Einar som gjorde mål. Vi är mycket goda vänner och så jag lär få höra det framöver, säger Strömsten och skrattar. 

"Ingen fantomräddning"

VIBK kvitterade till 1–1 i slutsekunderna av första perioden och tog ledningen i en stark andra period. Efter 2–1-målet tappade VIBK delar av sitt spel och pressades tillbaka av Nybro som satte Strömsten på prov. 

– Det känns som att vi blev alldeles för avslappnade och förlorade dueller i egen zon. Det kunde lätt ha stått 2–2 efter två perioder och då hade det kunnat vara ett annat läge, säger han. 

Strömsten hade som mest att göra i tredje perioden och fick verkligen bekänna färg. 

– Det var väl inga direkta öppna lägen utan de sköt från långt håll och de skotten ska jag ta. Det var ingen fantomräddning utan stabilt rakt igenom.

VIBK gjorde tre sena mål, varav två i tom kassen, och vann den täta drabbningen med 5–1. 

– Det var en viktig vinst, vi var bättre än dem. Om inte marginalerna hade varit på vår sida så hade vi kunnat åka härifrån med noll poäng. 

Hur bra var din insats om du tittar över tid?

– Det är en av mina bättre matcher i a-laget, kanske till och med den bästa matchen. Kroppen ville vad jag ville i dag så det gick bra.

"Gör det inte lätt för honom"

I premiären mot Gränna vaktade Patrik Karlsson målburen och nu fick Strömsten förtroendet. 

– Vi spelar jämnt och det blir ett pussel för Elmér (Michael). Vi gör det inte lätt för honom. 

VIBK har fått en bra start på säsongen och står på maximala sex poäng. 

– Det gjorde vi även förra säsongen och slog bland annat Sävsjö som gick upp i ettan. Vi får ta en match i taget, bygga perioder och ta så många poäng som vi kan. Nästa match mot Ingelstad blir extremt tuff. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt