TOTAL ÖVERKÖRNING I TOPPMÖTET – VIBK TOG TREDJE RAKA SEGERN

Vimmerby IBK körde över Ingelstad med 11–2 och tog en ny seger i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK:s tredje raka seger i division 2 är ett faktum. Hemmamatchen mot topptippade Ingelstads IBK blev en ren överkörning. Matchen slutade 11–2 efter att VIBK lett med 8–0 efter två perioder.

Vimmerby har besegrat både Gränna och Nybro under säsongsinledningen och stod inför ett tufft test mot dittills obesegrade Ingelstad på hemmagolv på fredagen.

Med gruvlig effektivitet och ramstarkt försvarsspel gick VIBK ifrån till 3–0 i första perioden och i ärlighetens namn var gästerna minst lika bra som Vimmerby och hade gott om målchanser, bland annat skott som gick i ramen eller strax utanför. Precis som i senaste matchen mot Nybro var Ludwig Strömsten, som då släppte en boll förbi sig, fenomenal mellan stolparna och ingav ett stort lugn.

Vackert mål av Zeilon

Victor Wall fyllde på med 4–0 en bit in i andra perioden, kort efter att Ingelstads utvisning med för många spelare på plan var verkställd. När VIBK återigen fick chansen i numerärt överläge satte Albin Alfonsson 5–0 – och gästerna tog timeout när drygt halva matchen var spelad.

Många trodde kanske att gästerna skulle vakna till när ledarna fick säga några väl valda ord men det blev något helt annat.

VIBK förnedrade ett konfunderat Ingelstad med Jonatan Greens powerplay-mål fram till 6–0, Mattias Zeilons dragskott rakt upp i bortre krysset fram till 7–0 och Albin Alfonssons 8–0 där Ludwig Strömsten gjorde en superräddning och satte Alfonsson i ett friläge. Då, med 0–8 på tavlan, bytte Ingelstad målvakt i ett redan prekärt läge.

Klev upp i ensam serieledning

En bit in i tredje perioden spräckte Ingelstad Strömstens nolla och Vimmerby städade av slutdelen av matchen på ett bra sätt. Vimmerbys förkrossande seger inför 477 åskådare stannade vid 11–2.

VIBK är seriens enda lag på maximala nio poäng efter tre omgångar. Både CL98 och Slätafly står på sju poäng. Det var en kollektiv stark insats som grundlade tredje raka segern.

Vimmerby IBK–Ingelstad IBK 11–2 (3–0, 5–0, 3–2)

Första perioden: 1–0 (3.36) Elias Trawtschenko (John Pettersson), 2–0 (13.25) Jonatan Green (Victor Wall), 3–0 (18.47) Albin Alfonsson (Jonatan Green)

Andra perioden: 4–0 (27.29) Victor Wall (Albin Alfonsson), 5–0 (30.51) Albin Alfonsson (Mattias Zeilon) i spel fem mot fyra, 6–0 (37.16) Jonatan Green (Victor Wall) i spel fem mot fyra, 7–0 (38.08) Mattias Zeilon (Jack Fridh), 8–0 (38.39) Albin Alfonsson (Ludwig Strömsten)

Tredje perioden: 8–1 (43.54) Viktor Gustavsson (Arvid Henningsson), 9–1 (46.05) John Pettersson (Melvin Hemmingsson), 9–2 (47.10) Philip Bolmgren (Viktor Gustavsson), 10–2 (53.00) Victor Wall (Jonatan Green), 11–2 (57.43) Jonatan Green (Mattias Zeilon).

Skott: 18–26 (6–8, 6–9, 6–9)