Annons:

VIBK jagar fjärde raka segern: ”Behöver inte glänsa i 60 minuter”

Vimmerby IBK går för fjärde raka segern borta mot CL98. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK jagar fjärde raka segern: ”Behöver inte glänsa i 60 minuter”

Vimmerby IBK toppar tabellen och har tre raka segrar i division 2.
I kväll ställs man mot CL98, ett lag som har inlett med två segrar och ett kryss.
– Vi behöver inte glänsa i 60 minuter, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK har fått en drömstart i division 2 med nygamle tränaren Michael Elmér vid rodret. När VIBK tog tredje raka segern via en kross mot Ingelstad (11–2) förra fredagen var Elmér engagerad i sitt coachande i 60 minuter utan uppehåll. 

I kväll kan VIBK befästa serieledningen ytterligare i bortamötet med CL98, som också har en stark trend med sju poäng efter tre matcher. 

– Det gäller att vara ödmjuka och inte fokusera på antalet segrar. Vi måste fokusera på att utveckla vårt spel och killarna har anammat det på veckans träningar. De tycker att det är det viktigaste men det ger givetvis en bra känsla i magen av att ha tre raka segrar. Det är nio poäng som ingen tar ifrån oss, säger Michael Elmér. 

Det är Gränna, Nybro och Ingelstad som VIBK har avfärdat så här långt och det är många delar som har stämt inledningsvis, både offensivt och defensivt. 

Vad är förklaringen till drömstarten, enligt dig?

– Jag säger att det är lagmoralen. Även om vi inte har spelat klockrent i alla nio perioder så vet vi att laget besitter mycket kompetens. När vi väl får full stäm på spelet så får vi bra utdelning, säger Elmér. 

"Vi ska kriga"

VIBK-tränaren har scoutat motståndet för att göra sitt lag redo för den tuffa kampen som väntar i Kalmar. 

– Vi har försökt göra vår hemläxa och studera motståndet så mycket vi har kunnat på det som ligger ute på nätet. Vi har också pratat med lag och tränare som har mött dem så vi har försökt göra oss så förberedda som möjligt. Vi vill också spela vår innebandy som är anfallsglad och kontringsrik, säger Elmér och fortsätter:

– Sedan är det en bortamatch och vi behöver inte glänsa i 60 minuter. Vi ska kriga och göra vad vi kan för att bärga tre poäng. Vi vill visa att vi kan konservera den goda formen som vi har. 

Strömsten vaktar målet igen

VIBK kommer till start med tre hela femmor och Ludwig Strömsten, som har släppt in tre mål på de två senaste matcherna, får återigen Elmérs förtroende medan Patrik Karlsson får sitta på bänken. 

– Vi har en plan som säger att ”Bobby” (Patrik Karlsson) står mot Karlskrona nästa helg om målvakterna är jämbördiga på nästa veckas träningar. Jag vill ha igång båda målvakterna, det är 22 omgångar som ska spelas. 

Backen Hampus Svensson Starkenberg och forwarden Viktor Nilsson missade senaste matchen mot Ingelstad och spelar inte med a-laget i kväll.

– Svensson Starkenberg är piggare men vi chansar inte med honom. Viktor har varit sjukdom en tid och vi får se om han spelar med b-laget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt