Annons:

Elmér vill se helt annan energi – ”Varit adelsmärket”

Michael Elmér vill se ett heltaggat Vimmerby ikväll. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér vill se helt annan energi – ”Varit adelsmärket”

Vimmerby IBK gjorde en blek inledning i Karlskrona förra veckan. I kväll vill tränaren Michael Elmér se en helt annan energi från sina tre femmor från start.
– Vi vill spela på tre femmor, det har varit vårt adelsmärke, säger han.

Annons:

Med sex omgångar kvar har Vimmerby drömläge att nå division ett. Sex poäng skiljer ned till trean Ingelstad och sju till fyran Nybro.

– Det ser gynnsamt eller till och med bra ut. Vi har sex poäng ned till jagande lag och det är fyra lag som slåss om två platser. Gör vi vårt så blir det svårt för dem andra att komma ikapp oss.

Vilka är de största farorna i detta läge?

– Det är svårt att prata om det perspektivet, men vi ska hålla skärpan och fokuset och ska inte komma ut med den låga energi vi hade senast. Vi har ett par tuffa bortamatcher kvar och kommer möta lag som slåss för att hålla sig kvar. Utöver det vill alla slå ett topplag.

 Vill gå på tre formationer

Vimmerby vann visserligen mot Karlskrona förra veckan, men i inledningen gick inte laget att känna igen och Elmér gick ned på två femmor för att få fart på laget. 

– Jag är riktigt sugen på att komma igång och vill spela på tre femmor. Det har varit adelsmärket, men vi har inte riktigt lyckats med det på sistone. Senast behövde vi väcka laget och då gick vi ned på två. Nu börjar vi om från scratch och har vi rätt energi kan det bli en trevlig kväll.

Vad är fördelen med att gå på tre?

– Att ha den extra växeln om motståndarna är med under en längre tid och kunna växla upp i tredje. Sedan mår spelare och trupp bättre av att så många som möjligt är med och bidrar. Det är viktigt för oss att alla känner att de bidrar så långt som möjligt.

Nackdelen?

– Det skulle kunna vara att spelare kommer igång bättre på två femmor och får en kickstart. Det handlar om kort och långt perspektiv. Vi ska hålla över 60 minuter och 22 omgångar. I dag har jag tagit ut 19 spelare och det kommer vi ha igen i slutet av säsongen.

 Karlsson får chansen

VIBK besegrade Jönköping på bortaplan i höstas, men det var inte smärtfritt. På hemmaplan är VIBK förstås stor favorit. 

– De kommer slita hårt i dag, men med bra energi och mer spelskicklig trupp och en bättre fysisk status så ska det väga över för oss sett över 60 minuter.

Elmér ställer Patrik Karlsson i målet.

– Han gjorde en bra andra och tredje period senast och han får fortsätta. Sedan står ”Ludde” (Ludwig Strömsten) borta mot Gnosjö nästa vecka. Vi vill ha båda målvakterna igång.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt