VIBK VANN EFTER FÖRLÄNGNING – KVAR I SERIELEDNING

Jonas Elofsson sköt extrapoängen till Vimmerby IBK i kvällens bortamatch mot Månsarp. Foto: Ossian Mathiasson

Uppflyttningen till division 1 är redan klar. I dagens bortamatch mot Månsarps IBK blev det seger med 6– 5 efter förlängning.

Trots att Vimmerby IBK fick en tung start på matchen med ett 0–1-underläge efter drygt två minuters spel kom tre raka VIBK-mål genom John Pettersson, Hampus Carlsson och Jonatan Green. Månsarp reducerade med dryga minuten kvar av första perioden.

Halvvägs in i andra perioden utökade Albin Alfonsson, som tidigare under dagen förlängde sitt kontrakt med VIBK, ledningen till 4–2 innan Månsarp kröp närmare på nytt.

Elofsson avgjorde

Samme Alfonsson gjorde 53 med sex minuter kvar att spela men det blev inga tre poäng för uppflyttningsklara VIBK, som släppte in 4–5 efter 54.33 och 5–5 med 41 sekunder kvar av matchen.

I den efterföljande förlängningen sköt Jonas Elofsson extrapoängen till VIBK.

VIBK är kvar i serieledning och ligger, precis som inför kvällens omgång, två poäng före CL98, som vann med 10–9 efter förlängning mot FBC Karlskrona. Det återstår en omgång av division 2-innebandy och då kommer SSG IF på besök i Vimmerby idrottshall.

Mer från kvällens match kommer om en stund.