FÖRLUST I DIVISION 1-ÅTERKOMSTEN FÖR VIMMERBY

Vimmerby IBK tog ingen poäng i division 1-premiären mot Nyköping som vann med 9–6. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby IBK är tillbaka i division 1 och kammade noll i premiären mot FBC Nyköping. Det blev förlust med 6–9.

Vimmerby IBK fick en tung start på sin efterlängtade premiär i division 1 med ett baklängesmål redan efter en minuts spel. Kort därpå kom även 2–0 för hemmalaget och Vimmerby, som inte alls kom in i det, uppträdde passivt och avvaktande.

Nilsson gjorde premiärmålet

Jesper Nilsson gjorde Vimmerbys premiärmål efter 6.31 när han trampade in i slottet och hittade en lucka. Glädjen blev kortvarig då Nyköping satte 3–1 50 sekunder senare.

Vimmerbys första powerplay blev resultatlöst men när de fick chansen i powerplay i fyra minuter gjorde Victor Wall 3-2 i upptakten av andra perioden. Sedan kom två baklängesmål inom loppet av 34 sekunder där Nyköping gick ifrån till 5–2 och fick ett övertag om tillställningen.

Målkavalkad i slutminuterna

Halvvägs in i mittperioden presenterade sig Jonatan Green med att göra 5–3 efter ett vackert anfall.

Nyköping utökade till 6–3 i början av tredje perioden och VIBK ändrade genast taktik med att sätta högre press, något som gav utdelning. Jonatan Green vann bollen framför hemmalagets målbur, vräktes omkull och fick en straff som han själv tog hand om och förvaltade på bästa sätt.

VIBK fick viktig kontakt när Mattias Zeilon sprätte upp 6–5-reduceringen efter en snabb kontring. Kort därpå återtog Nyköping sin tvåmålsledning med en passning rakt över till bortre stolpen och Patrik ”Bobby” Karlsson var utan chans. När VIBK tog timeout med drygt två minuter kvar att spela gjorde Nyköping 8–5. Victor Wall reducerade till 8–6 innan Nyköping gjorde mål på nytt till slutresultatet 9–6.

Mer från dagens premiär kommer om en stund.

Poäng, VIBK: Jonatan Green 2+1, Victor Wall 2+0, Albin Alfonsson 0+2, Jesper Nilsson 1+0, Mattias Zeilon 1+0, Johan Carlsson d.y 0+1 och Elias Trawtschenko 0+1.