Annons:

Vimmerbykillen anställs och får nyckelroll i lokal klubb

Axel Edvardsson från Vimmerby är Westerviks IBK:s nya föreningsutvecklare. Foto: Pressbild

Vimmerbykillen anställs och får nyckelroll i lokal klubb

22-årige Axel Edvardsson från Vimmerby tillträder tjänsten som föreningsutvecklare i Westerviks IBK från och med den 1 augusti. 

Annons:

Axel Edvardsson är född och uppväxt i Vimmerby och har varit både spelare och tränare i moderklubben Vimmerby IBK. Han har nyligen tagit sin kandidatexamen i idrottsvetenskap efter tre års studier på Linnéuniversitet i Växjö. 

Innebandyklubben Westerviks IBK har sökt en person till tjänsten som föreningsutvecklare och fastnade direkt för Axel Edvardssons ansökan. Han börjar sitt nya jobb den 1 augusti med att hålla i klubbens sommarlovsinnebandy.

”Jag blev direkt väldigt taggad och sökte direkt. Det var en för bra möjlighet för att tacka nej till. Möjligheten att jobba med idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet var något som var väldigt lockande. Utveckling är också något jag verkligen brinner för. Jag är först och främst väldigt tacksam att få möjligheten att få jobba heltid med innebandy. Jag är väldigt taggad på framtiden och att få träffa alla olika personer som lägger ner tid i WIBK:s förening”, säger han till Westerviks IBK:s hemsida. 

Styrelsen i WIBK är nöjd med rekryteringen av Axel Edvardsson. 

”När Axels ansökan kom in så kände vi att hans bakgrund och utbildning passade väldigt bra in med våra tankar om tjänsten. Det har varit hård konkurrens och vi hade seriösa samtal med tre ytterligare kandidater men det som avgjorde till Axels fördel är hans utbildning, hans engagemang och energi för att utveckla både individ och organisation samt hans brinnande intresse för innebandy och den kunskap som han fått genom det”, säger WIBK:s styrelse i ett uttalande på hemsidan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt