Annons:

VH värvar forwardstalang från HV71: "Bara hört gott om Vimmerby"

Ian Örnskog heter Vimmerby Hockeys senaste tillskott. En tvåvägsforward som kommer från HV71, där han tillbringat hela sin karriär hittills. Han är också son till förre HV71-spelaren och landslagsmannen Stefan Örnskog.
– Det känns väldigt spännande att få inleda min seniorhockey i Vimmerby. Det känns bara positivt. Man har hört från alla håll och kanter att Vimmerby är en bra klubb, säger Ian Örnskog.

Annons:

Ian Örnskog kan både spela center och ytterforward. De senaste tre säsongerna har han varit en stabil och viktig spelare i HV71:s J20-lag i superelit. När han valde klubb för 17/18 fanns det några klubbar med i bilden, men när Vimmerby anmälde intresse bestämde han sig snabbt. 
– Jag ville vara i den södra serien, och jag har bara hört gott om Vimmerby, och förstått att de blir starka i vinter så kändes det riktigt bra att skriva på, säger Ian Örnskog i ett pressmeddelande.

"Det hårda jobbet är min grej"

Ian Örnskog beskrivs bäst som en hårt jobbande spelare som är stark i isens båda ändar. 
– Jag jobbar hårt, har bra balans, och är bra på att täcka puck och hittar bra lösningar. Men det hårda jobbet är min grej, att aldrig ge upp och ge allt för laget. Sedan vill jag bli mer produktiv i offensiven och vara ett ständigt hot på isen, säger Ian Örnskog. 
Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt tror mycket på klubbens senaste tillskott. 
– Det är en intressant spelare. Han har storleken och drivet, är välskolad och ambitiös. Vi tror att det är en kille som går en spännande framtid till mötes som hockeyspelare, säger Daniel Stolt.

Fakta

Vimmerby Hockey 17/18:

Ian Örnskog (ny från HV71), Johan Kallio (ny från Örnsköldsvik), Mattias Wigley (förlängning), Hampus Harlestam (förlängning), Ludvig Jardeskog (ny från Tyringe SoSS), Markus Modigs (förlängning), Fredrik Asplund (ny från Valdemarsvik), Robin Kokkonen (förlängning), Jesper Kokkonen (förlängning), Sebastian Åkesson (ny från Köping), Jakob Karlsson (ny från IK Oskarshamn), Pelle Ström (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Jacob Isaksson (ny från HC Dalen). 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt