Annons:

Första målet i Vimmerbytröjan kom lägligt:

Oskar Lindgren gjorde sitt första mål i Vimmerbytröjan. Foto: Bildbyrån

Första målet i Vimmerbytröjan kom lägligt: "Var bara att sikta"

Oskar Lindgren är inne på sin andra sejour i Vimmerby Hockey. Hans 4-3-mål mot Tyringe blev avgörande i premiären.
– Det var bara att ta emot den och sikta, säger han om sitt avgörande mål.

Annons:

Backen Oskar Lindgren är tillbaka i Vimmerby Hockey efter att ha representerat Tranås och Troja/Ljungby. Direkt i premiären visade Oskar Lindgren att han kan bli en tillgång.

Något oväntat var det han som avgjorde hemmapremiären mot Tyringe. Med sitt allra första mål i VH-tröjan sköt han 4-3 i den tredje perioden.

– Jag fick ett bra pass av Olilla (Hugo) och jag hade missat några lägen innan. Det var bara att ta emot den, sikta och se den gå in. Det var skönt och på tiden att jag gjorde mitt första mål i Vimmerby, säger Oskar Lindgren. 

Dessförinnan hade han varit med och hamnat i ett 0-2-underläge, kommit tillbaka till 2-2 och släppa in 2-3. 

– Det var en dålig start i första perioden och vi blev nog uppmärksammade på att det inte finns några dåliga lag i den här serien. Nu vet vi att Tyringe också är ett bra lag. Det var en slarvig start av oss. Tyringe kom ut med bra fart och var tunga och starka.

"Levlar upp"

Den andra perioden var som natt och dag jämfört med den första. VH vann skottstatistiken med 17-1 och hämtade upp 0-2 till 2-2. 

– Vi levlar upp, åker skridskor och sätter passningarna, kommenterar Lindgren.

Hur tungt var det när de fick sitt 2-3-mål?

– Det var ett riktigt pissmål. Vi spelar fast oss lite där. Men sedan visar vi bra moral och vänder på det snabbt. Sista tio lyckas vi spela av på ett bra sätt.

"Ungt lag"

Vimmerby höll undan efter Oskar Lindgrens 4-3-mål och tog tre sköna premiärpoäng.

– Alla poäng är viktiga och vi kommer inte spela ut något lag. Det kommer nog vara många sådana här matcher. Nu har vi Troja på onsdag och då får vi steppa upp från det här. Att vända 0-2 mot Troja blir svårt. Då måste vi vara beredda från start och vara mer noggranna i försvarsspelet.

Vad känner du kring den här upplagan?

– Vi har ett ganska ungt lag och har koll på våra positioner. Alla vet vad de ska göra och gör vi det så kommer det se riktigt bra ut. Vi kommer jobba ned motståndarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt