Annons:

VSGF vann efter svag prestation:

Joel Stridell gjorde två mål när Virserum slog Valdemarsvik med 7–4 på bortaplan. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF vann efter svag prestation: "Gjort årets plattmatch"

Ingen klockren insats, men väl tre poäng. Virserums SGF besegrade jumbon Valdemarsviks IF med 7–4. 
– Vi gör en väldigt dålig match, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Virserums SGF gjorde inte större prestation borta mot Valdemarsvik på torsdagskvällen men det räckte för att bärga tre poäng. 

VSGF ledde med 2–0 efter första perioden och utökade sin ledning till 6–2 efter 40 minuters spel. Valdemarsvik närmade sig och gjorde 6–3 i upptakten av tredje perioden, men VSGF höll ifrån, vann matchen med 7–4 och skotten med överlägsna 63–36. Noterbart är att Virserum alltjämt är obesegrade på bortaplan efter fyra raka vinster. 

Wictor Holmberg var inte så nöjd med lagets insats i kväll. 

– Vi kom inte alls upp i nivå sett över 60 minuter. Första perioden är inte bra men vi lyckas ändå göra två mål. Vi förbättrar spelet i andra perioden, men tar massa onödiga utvisningar. Jag vet inte vad vi sysslar med när vi hoppar in och har för många spelare på isen vid två tillfällen och får spela tre mot fem, säger Wictor Holmberg. 

Tredje perioden var inte heller godkänd, enligt tränaren Holmberg. 

– Nej, den är inte alls bra. Vi lajar ute på isen och det är alldeles för mycket duttande på linjerna. Valdemarsvik är bättre, jobbar hårdare och vill det mer än oss. Vi ledde med tre mål under stora delar av perioden men de tryckte på ganska bra, säger Holmberg. 

"Gjort årets plattmatch"

Holmberg värdesätter de tre poängen högt och vill se bättre takter i kommande matcher. 

– Starkt att vinna trots att man gör en dålig match. Det var tur att vi inte mötte ett bättre lag i kväll, då hade vi åkt på ordentligt med torsk. Nu har vi gjort årets plattmatch och kan blicka framåt. Det hade inte varit kul att åka hem härifrån med en förlust. 

Tvåmålsskyttarna Joel Stridell och Tanner Hildebrandt erhöll beröm för sina insatser. 

– Joel kämpade och slet matchen igenom och Tanner är en gigant på isen. Ingen var direkt dålig, men vi kan bättre som lag. 

Virserum ligger fyra i division 3-tabellen och möter obesegrade serieledaren Värnamo IK på hemmais på söndag. 

– Det är bara att köra hårt. De fem bästa lag i årets serie kommer vara väldigt bra så det blir ett jäkla tävlande om platserna till alltrean.  

Fakta

Poäng, VSGF: Tanner Hildebrandt 2+1, Jakub Klynar 0+3, Jeremy McNeil 1+2, Joel Stridell 2+0, Szymon Bieniek 0+2, Jonathan Johansson 0+2, Martin Holmstrand 0+2, Erik Arvidsson 1+0, Oskar Bak 1+0, Otto Svensson 0+1 och Theo Karlsson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt