Annons:

Knappt plusresultat för Vimmerby Hockey - han leder föreningen kommande år

Marcus Samuelsson fick nytt förtroende som ordförande i Vimmerby Hockey på kvällens årsmöte. Foto: Linus Johansson

Knappt plusresultat för Vimmerby Hockey - han leder föreningen kommande år

Ett tufft ekonomiskt år slutade ändå med ett litet plus för Vimmerby Hockey. På kvällens årsmöte redovisades ett överskott på 3 687 kronor för det gångna verksamhetsåret.
– Vi är inte nöjda med det, men vi får acceptera det, säger Marcus Samuelsson, som omvaldes på ordförandeposten.

Annons:

På klubbens årsmöte för nästan exakt ett år sedan kunde Vimmerby Hockey redovisa ett plusresultat på närmare 250 000 kronor. Ett mycket bra resultat som VH inte var nära att upprepa det gångna verksamhetsåret. Men klubben gick plus även den här gången, närmare bestämt med 3 687 kronor. Därmed har Vimmerby Hockey nu ett eget kapital på nästan 170 000 kronor.

– Vi är inte nöjda med det, men vi får acceptera det. Det är i alla fall ett positivt resultat och det är inte alla klubbar på den här nivån som kan visa upp det. Och vi trodde knappast att det skulle bli ett positivt resultat en bit in på säsongen, säger Marcus Samuelsson.

Högre spelarersättningar

VH-ordföranden konstaterar att playoff-spel inte var särskilt positivt för ekonomin

– Så tolkar vi det, men vi har ingen särredovisning på det. Visst fick vi mer intäkter i playoff, men också betydligt mer utgifter.

Så playoff-spelet gick back?

– Ja, det är så vi tolkar det.

Sett till budget höll VH intäktssidan hyfsat. Däremot drog utgifterna i väg på vissa punkter.

– En längre säsong innebar bland annat högre spelarersättningar samt att materialkostnader och bussresor ökade ganska rejält. Styrelsens uppdrag blir att hitta ett sätt att parera den biten bättre till nästa säsong, säger Marcus Samuelsson.

Omval

På kvällens årsmöte, dit bara ett 15-tal medlemmar hade sökt sig, valdes Marcus Samuelsson till ett nytt år på ordförandeposten i Vimmerby Hockey, hans andra i ordningen.

Anders Kostenius, Jonas Levin och Maria Wester valdes som ledamöter i en tid av två år. Till ersättare för en tid av ett år valdes Fredrik Wester, Mia Hultström och Anita Westerback.

Daniel Stolt, Bo Norbro och Krister Ström har varsitt år kvar som ledamöter i styrelsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt