Annons:

Forwarden lämnar VH för utlandsspel – fingerskada satte stopp för drömmen

Balint Horvath berättar för vår tidning att han har gjort sin sista match i Vimmerby Hockey-tröjan för den här gången. Foto: Ossian Mathiasson

Forwarden lämnar VH för utlandsspel – fingerskada satte stopp för drömmen

Han växte ut till en nyckelspelare under säsongens gång. Balint Horvaths sejour i Vimmerby Hockey blir dock ettårig. 
– Jag är sugen på en ny utmaning utomlands, säger 24-årige ungraren. 

Annons:

Vimmerby Hockey har kommit långt i sitt truppbygge inför kommande säsong. Stora delar av laget som pressade nyblivna allsvenska laget Nybro Vikings till en femte och avgörande match i semifinalen är kvar ett år till.

En spelare som Vimmerby med stor sannolikhet lär tappa är Balint Horvath, den 24-årige ungerske forwarden som växlade upp ordentligt mot slutet av säsongen. 

– Jag har till nästa säsong bestämt mig för att inte fortsätta spela i Sverige och har just nu ingen dialog med Vimmerby Hockey. Jag vet inte vad som händer och jag vet inte heller vad jag kan säga, säger Balint Horvath. 

"Utlandet lockar"

Horvath har spelat ishockey i flera svenska klubbar de senaste tio säsongerna och är sugen på att testa lyckan utomlands.  

– Jag har inte kritat på för någon ny klubb, men utlandet lockar. Jag vill flytta utomlands och testa på lite nytt efter att ha spelat i Sverige i tio år. Jag är sugen på nya utmaningar, vill komma bort från bekvämligheten och fokusera på hockeyn på heltid. 

Har du konkreta diskussioner med några klubbar?

– Ja, det har jag. Jag hoppas att det blir klart någon gång i maj. 

Han tror att Vimmerby går en ljus säsong till mötes. 

– Jag tror jättemycket på dem. Det är därför jag har sagt att jag vill spela i Vimmerby om det blir spel i Sverige. Det är många spelare från fjolårstruppen som är kvar och spelare som ”Jagge” (Jakob Karlsson), Anton (Carlsson) och Pelle (Ström) är viktiga för laget. 

Fingerskada satte stopp för drömmen

En fingerskada i sista semifinalmatchen mot Nybro Vikings gjorde att Horvath gick miste om chansen att ta plats i Ungerns VM-trupp. 

– När vi kom hem till Vimmerby åkte jag och Isac Andersson, som också bröt fingret i sista matchen mot Nybro, till Västerviks sjukhus. Fingret satt löst och var brutet och läkarna fick sy tillbaka fingret. Vi satt på sjukhuset hela natten. Det var inte speciellt roligt efter att vi precis hade slagits ut efter ett sent baklängesmål. Jag vilade i två veckor och missade två veckor av landslagssamlingen och då ville ledarstaben gå vidare med spelarna som har varit på plats från början. 

Balint Horvath fanns under gårdagen på plats i Budapest för att se Ungerns VM-genrep mot Kanada från läktaren. VM-turneringen inleds med match mot Danmark på lördag.

– Vi gjorde en bra match trots att det blev förlust med 2–5. Det är klart att det är surt att missa VM. Laget spelade framför 16 000 åskådare i går så jag hade gärna velat vara med. Ungerns mål att hålla sig kvar i A-divisionen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt