Annons:

VH-konkurrentens tunga tapp – spetsforwarden lämnar för spel utomlands

Nio poäng på fem matcher. Nu lämnar Joachim Rohdin Karlskrona HK för att spela utomlands. Foto: Bildbyrån

VH-konkurrentens tunga tapp – spetsforwarden lämnar för spel utomlands

Nio poäng på fem Hockeyettan-matcher. Nu lämnar SHL-meriterade forwarden Joachim Rohdin Karlskrona HK för spel utomlands. 

”Vi visste att den här dagen skulle komma när vi gick in i det här och nu är den här”, säger KHK:s sportchef Michael Sundlöv. 

Annons:

Den 32-årige forwarden Joachim Rohdin har uppemot 500 SHL-matcher på sitt cv och vann SM-guld med Brynäs IF säsongen 2011/12. 

Han har spelat för Jukurit och Ässät i finska högstaligan Liiga de tre senaste säsongerna och kritade inför årets säsong på för Hockeyettan-klubben Karlskrona HK i väntan på anbud från större ligor. Karlskrona HK är en klubb han är välbekant med då han spelade för klubben i SHL mellan 2015 och 2018. 

"Nu har det löst sig"

Rohdin har verkligen satt avtryck i KHK under säsongsinledningen med sju mål och två assist på fem matcher. Nu har han gjort sitt i KHK för den här gången.

Han är klar för spel utomlands, men det framgår inte av pressmeddelandet vilken klubb han är klar för. 

”Min målsättning har hela tiden varit att åka ut i Europa och nu har det löst sig. Jag vill tacka KHK för att jag har fått möjligheten att träna med er sedan ni gick på isen och nu även spelat några matcher”, säger Joachim Rohdin i en kommentar till klubbens hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt