Annons:

Vimmerbysonen om pressen efter uttåget med storklubben:

Det var naturligtvis bistra miner i KHK-båset efter uttåget. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbysonen om pressen efter uttåget med storklubben: "Ingår i mitt jobb"

Karlskrona HK valde att möta Vimmerby Hockey. Det får man ångra bittert nu. VH skickade ut den forna SHL-klubben.
– Det är lätt att vara efterklok, säger Eric Karlsson.

Annons:

Nog höjdes det på en del hockeyögonbryn när Karlskrona HK förkunnade att man valt att möta Vimmerby Hockey för en vecka sedan. Valet har fått en del kritik och inte minst bland KHK-fans på sociala medier.

Nu är Karlskrona utslagna av Vimmerby och Eric Karlsson, som var tillbaka i båset som alldeles färsk pappa till en liten dotter, var förstås mycket besviken över utgången.

– Det är en stor tomhet och besvikelse absolut. Det är svårt att summera så här kort inpå, men det blir en tomhetskänsla att vi åker ut så här pass tidigt, säger KHK-tränaren Eric Karlsson. 

Karlskrona gjorde annars sin kanske bästa insats under matchserien på lördagen. 

– Jag tycker nog det var vår bästa prestation. Speciellt spelet med puck och vi skapar mycket fler målchanser än i de två tidigare matcherna. Över tre matcher är Vimmerby värdiga vinnare, även om vi tog det till en tredje match och gjorde vår bästa prestation. Vi var lite trubbiga i powerplay och ineffektiva när vi fick lägen. Vimmerby var skickligare och mer effektiva. Vi får jobba i uppförsbacke, men får långa och bra anfall tycker jag i andra perioden. I tredje skapar vi inte jättemycket och får några utvisningar mot oss, som är sjukt tunga att hantera.

"Alltid pressat"

Efter Vimmerbys avancemang skickade Staffan Lundh en passning om att han hade valt Strömsbro om han varit i KHK:s kläder. Även en del journalister, tyckare och fans har kritiserat valet. 

– Så är det väl och det får vi ta när vi förlorar. Vimmerby är ett jättebra lag och det är lätt att vara efterklok. Det hela landar någonstans in i att våra prestationer inte varit tillräckligt bra. Om det var rätt eller fel är bara spekulationer. Det är nu man ska vara som bäst och vi räcker inte till mot Vimmerby.

Du är tränare i en storklubb med höga ambitioner. Känner du dig pressad efter det här?

– Det är alltid pressat med en missräkning resultatmässigt i en klubb med höga ambitioner, men det ingår i mitt jobb och jag har kontrakt över nästa år. Så länge ingen säger något annat, så brinner jag för den här klubben och kommer göra allt som står i min makt för att det ska bli bättre nästa år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt