Annons:

Förbundet om kravet:

Svenska Ishockeyförbundet kräver att rinken i Vimmerby ishall ska få de rätta måtten. Foto: Linus Johansson

Förbundet om kravet: "Vill säkerställa att det blir åtgärdat"

Rinken i Vimmerby ishall är för liten. Nu kräver Svenska Ishockeyförbundet en handlingsplan för hur det ska åtgärdas. Annars riskerar Vimmerby Hockey att kastas ur Hockeyettan.
– Vi har begärt in en handlingsplan för att säkerställa att det blir åtgärdat till nästa år, säger Mikael Haglund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

Annons:

Tidigare i dag kunde vi berätta att Vimmerby Hockey ännu en gång har fått dispens för att spela sina hemmamatcher i Hockeyettan i Vimmerby ishall. Detta trots att rinken är för liten. Men i beslutet skärper också Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd tonen och kräver en handlingsplan för hur problemet ska åtgärdas.

 Vi har begärt in en handlingsplan för att se till att det blir åtgärdat till nästa år, säger Mikael Haglund, ordförande i nämnden.

Dispenserna som utfärdas gäller för ett år i taget och sedan blir det en ny bedömning.

Vi skärper tonen mot alla arenaägare med arenor som inte klarar de uppsatta kraven. Särskilt när man som i Vimmerbys fall har en ambition att spela i Allsvenskan. Där är det helt uteslutet att spela på en rink som är för liten och med den sargen de har nu.

Finns det risk för att Vimmerby inte kommer att få spela i division ett i framtiden om storleken på rinken inte åtgärdas?

Absolut. Isytan ska vara 30x60 meter och det är den inte i Vimmerby.

Hur stort tålamod kan ni ha?

– Som jag sa, vi begär in en handlingsplan för att se till att det är åtgärdat till nästa år.

Är det ett stort problem med för små rinkar runt om i landet?

Det är inget stort problem, men det finns lite här och där. Däremot blir det ett stort problem för hallägaren eftersom det är en kostsam investering, säger Mikael Haglund.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt