Annons:

Trots blek figur fick VH med sig två poäng.

Hampus Sylvegårds Vimmerby var inte nöjd med insatsen mot Halmstad.

Trots blek figur fick VH med sig två poäng. "Rånarluvan på oss"

Vimmerby Hockey gjorde en blek och slät figur hemma mot Halmstad Hammers. Ändå fick laget med sig två poäng efter straffseger. Något som kanske inte var helt rättvist.
– Det tycker nog hela hockeysverige, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård efter 4-3-segern. 

Annons:

Enkronasmatch med förväntningar om mycket publik. Dessutom kom VH från en stark bortaseger mot Karlskrona och en ren överkörning mot Mörrum i ryggen. 

Då syntes inte mycket av det mot Halmstad Hammers. Första perioden vann VH förvisso skotten klart och det var en fullt acceptabel period från hemmalagets sidan.

– Jag tycker vi står på hälarna första tio när Halmstad kommer ut hårt. Vi löser ändå deras press, men hamnar i problem i uppspelsfasen. Vi är inte tillräckligt starka på pucken, men sista tio är helt okej från vår sida, säger Hampus Sylvegård.

Efter den första akten fanns det emellertid inte mycket Sylvegård var nöjd med. Halmstad vann skotten i andra och tredje med sammanlagt 31-10.

– Resten är Halmstads match. Det är en styrka att vi lyckas ta två poäng och vi sätter oss i en bra sits med 3-1 inför tredje, men det är vi inte värda. Halmstad var så pass bra att de borde ha gått härifrån med tre poäng. Det är rånarluva på för oss, säger Sylvegård och fortsätter:

– Vi vet att Halmstad är bra, men jag tycker att vi har lösningen på problemen men vi gör det inte korrekt. Vi skapar en del av deras målchanser och tappar puck på fel sätt, men samtidigt är de skickliga och duktiga.

Scott Hector stod för en stark insats och räddade VH, inte minst i den andra perioden. 

– Han var bra och vi behöver en målvakt som står upp och räddar oss. Vi kommer inte alltid spela vår bästa hockey.

"Ett snedsteg"

Upplevelsen var ändå att VH var på väg att stänga ned matchen när man bjöd in Halmstad igen efter ett misstag. Reduceringen väckte ännu mer liv i Halmstad. 

– Vi ges möjligheten fram till målet. Vi har hyfsad kontroll på det, men så kommer 3-2-målet och jag kan inte säga att vi var passiva då, för det var vi hela matchen. Vi var inte värda tre poäng idag, så det var rättvist att de gjorde 3-3. 

Vad som inte fungerade behöver VH-ledningen analysera ytterligare. 

– Det är ett fysiskt lag som går hårt i alla situationer. Vi var bleka i duellerna och varför får vi analysera. Jag vet inte om vi inte var förberedda mentalt eller fysiskt, men vi får hoppas att det är det första, för det kan vi påverka framåt.

Kan det ha varit en reaktion på en stark seger mot KHK och en överkörning mot Mörrum?

– Jag vet inte, vi får analysera det. Men Halmstad ville mer än oss. Vi var små och passiva. Vi vill bli bättre varje dag och det här var ett snedsteg. Vi får titta på vad det berodde på, så kanske vi kan ta två steg framåt nästa match.  

VH vann trots allt matchen och tog två poäng. Det gör att laget nu har åtta poäng ned till Troja/Ljungby som ligger utanför Allettan-plats. Fyra omgångar återstår av grundserien. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt