Annons:

Dubbla powerplay-mål och hållen nolla: ”Koll på läget”

Här jublar Vimmerbys andra powerplay-formation efter att Adam Petersson prickat in 1–0. Samma formation låg även bakom 2–0. Det blev också slutresultatet när VH slog KRIF på onsdagen. Foto: Ossian Mathiasson

Dubbla powerplay-mål och hållen nolla: ”Koll på läget”

Grundserien går mot sitt slit och Vimmerby Hockey har Allettan i sikte. Det blev seger med 2–0 i aftonens betydelselösa grundseriematch mot KRIF Hockey. 
– Vi gör en stabil match och har koll på läget, säger Hampus Sylvegård. 

Annons:

Vimmerby Hockey är redan kvalificerade för spel i Allettan och fortsätter att vinna grundseriematcher. 

Hemma mot KRIF blev det seger med 2–0. efter dubbla powerplaymål signerade nya powerplay-formationen med Elias Lindgren, Hugo Ollila, Isac Andersson, Gustav Karlsson och Adam Petersson. 

– De (KRIF) hade fokuserat hårt på vårt första powerplay och det var kul att andrauppställningen hittade vägar och fick göra två mål direkt. Det var första gången som de spelade ihop och det är roligt att vi har två powerplay-formationer som levererar. Deras två mål blev matchavgörande, säger Hampus Sylvegård. 

Robin Christoffersson spikade igen och höll nollan för andra matchen i rad.  

– Vi har två riktigt heta målvakter (Christoffersson och Scott Hector). Det är sjukt kul att se hur de tävlar mot varandra samtidigt som de pushar varandra på ett bra sätt, säger Sylvegård. 

"Följer gameplan och spelsystem"

VH-tränaren var självklart nöjd och belåten efter 2–0-triumfen. 

– Vi spelar stabilt och skapar långa anfall, men vi har svårt att göra mål i spel fem mot fem. Vi har ändå tre ramträffar och några riktigt bra lägen som vi missar. Vi får med oss utvisningar för att vi skapar långa anfall och tar i sin tur vara på vårt powerplay. Jag tycker att vi spelar disciplinerat och följer vår gameplan och vårt spelsystem.

Att rada upp segrar bygger självförtroende inför det som komma skall i Allettan. 

– Det är viktigt att man tar med sig beteenden. Även om vi har spelat två betydelselösa matcher sett till tabellen och att vi är klara för Allettan så går vi in och håller nollan i två raka matcher. Det jag är mest nöjd med är att vi spelar stabilt, följer vårt system, täcker mycket skott och visar att det är svårt att göra mål på oss. 

Levin utgick skadad

VH-forwarden Eddie Levin utgick skadad i mitten på matchen. Det såg ut som han fick ett skott på handen. 

– Det får undersökas under morgondagen för att se hur allvarligt det är. Jag såg inte riktigt var pucken tog, men läkarna sa att han inte kunde spela vidare.

Hampus Sylvegård delade ut plusbetyg till Adam Petersson, forwarden som svarade för ett mål och en assist i 2–0-segern, och Robin Christoffersson för hållen nolla. 

– ”AP” är stabil, lugn och fin med pucken. Han jobbar hårt åt bägge hållen och jag tycker att han har växlat upp här på sistone. Robin håller nollan, det är svårt att klaga på honom. Försvarsspelet är bra och vi har hittat en stabilitet i vårt grundspel. 

VH-backen gör SHL-debut i morgon

VH-backen Oskar Lindgren saknades mot KRIF då han ska spela med SHL-laget Malmö Redhawks i morgon. 

– Det blev klart med kort varsel. Vi var inställda på Oskar skulle spela här med oss i dag. Sen ringde Björn (Liljander, sportchef i Malmö), sa att de hade många spelare borta och ställde frågan om Oskar. Vi har inte så mycket att spela för nu och det blir samtidigt en jäkla upplevelse för Oskar med att spela i SHL. Det är något alla våra spelare drömmer om. Samtalet kom i morse och det kom beslut vid lunchtid. 

Hur tror du att det kommer gå för honom?

– Oskar ska gå ut och spela på sitt sätt – och jag vet att han kommer klara av det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt