Annons:

Därför föll Vimmerby i derbyt – ”Det får inte hända”

Vimmerby blev utan poäng mot Tranås. Foto: Ossian Mathiasson

Därför föll Vimmerby i derbyt – ”Det får inte hända”

Vimmerby Hockey blev utan poäng i Allettanpremiären hemma mot Tranås. 2-0 efter den första perioden räckte inte. VH föll med 3-2, men tränaren Phil Horsky var samlad efteråt.
– Över 60 minuter var det ingen stor skillnad. Vi gjorde det delvis bra, men ville givetvis vinna matchen, säger Phil Horsky.

Annons:

Vimmerby kunde knappast ha önskat sig en bättre start än den 2-0-ledning laget hade med sig efter den första perioden.

– Första 20 minuterna är vi väldigt nöjda med. Vi kontrollerade matchen och spelade precis som vi vill spela hockey, säger Phil Horsky.

Tappade i vändningsspelet

Matchen ändrade dock karaktär i den andra perioden, där Tranås gick fram till 2-2 och även hade bud på ett ledningsmål.

– Skillnaden i den andra perioden var vändningsspelet. Vi tappade alldeles för många puckar i anfallszon och mittzon. Beslutsfattningen med puck var inte den vi brukar ha. Det var bra stämning runt isen och mycket känslor inblandade, då måste man vara lite kyligare, lite coolare med pucken. Tranås spelade det spel vi vill spela med snabba vändningar. Vi har ett ungt lag och det är sådana här saker vi måste lära oss. Jag tycker också att vi tappade huvudet lite efter deras delvis fula tacklingar, det får inte hända.

Svaga byten avgörande

I den tredje perioden hade VH svårt att skapa bra målchanser och i mitten av perioden avgjorde Tranås matchen med sitt 3-2-mål.

– Vi fick inte till bytena på ett bra sätt. Någon kom efter 20 sekunder, någon stannade längre och det blev några icing. Innan deras tredje mål hade vi ett långt byte och det gjorde att det saknades lite stöttning i egen zon. Vi tappade rejält på våra byten i dag och just bytena brukar vara en styrka för oss, säger Phil Horsky.

VH-tränaren tyckte att det i det stora hela var en bra hockeymatch.

– Det är nog den bästa matchen jag varit med och coachat i hittills. Inte för vår del, men om jag ser till matchen som helhet. Tranås gjorde det väldigt bra, det ska sägas. Sen vill jag ge kredd till både våra och Tranås fans, det var en grymt bra stämning.

Chans till snabb revansch

Redan på söndag väntar nästa match i Allettan för VH, Huddinge på bortais.

– Vi har inte mycket tid för att tycka synd om oss själva. Det är bara upp med huvudena och köra vidare, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt