Annons:

Rivalmöte i kvällens premiär – vassa nyförvärven placeras i samma kedja

I kväll drar Alllettan södra igång med en högoktanig rivalmatch. Vimmerby Hockey ställs mot Tranås AIF på bortais. Foto: Ossian Mathiasson

Rivalmöte i kvällens premiär – vassa nyförvärven placeras i samma kedja

Allettan drar igång med ett sprakande rivalmöte i afton. Vimmerby Hockey är redo för vad som komma skall mot Tranås AIF. Mycket talar för att spetsvärvningarna Christoffer Törngren och Jakob Heljemo placeras i samma kedja. 

Annons:

Vimmerby Hockey avslutade grundserien på bästa möjliga sätt och höll nollan i tre raka matcher. Efter sista grundseriematchen mot Tyringe SoSS den 10 december har VH legat i hårdträning och laget gör sig nu redo för premiär i Allettan efter några dagars julfirande. 

– Känslan är bra och vi har efter ledigheten haft två bra träningar, framför allt i går (läs i tisdags). När man har varit ledig från hockeyn i fyra dagar brukar det ta lite tid att komma in i vanorna och känslan igen, men jag tycker inte att det har synts på träningarna. Jag känner att grabbarna är sugna på att spela matcher igen, säger Hampus Sylvegård. 

Vimmerby har inte spelat match på två och en halv vecka och nu brakar Allettan igång på allvar. 

– Träningar har sin charm och kan vara kul på sitt sätt, men vi håller ändå på med ishockey för matchernas skull. Vi längtar efter att få gå ut, tävla och spela om poäng. 

"Som mål att vinna varje match"

Vimmerby blir ett lag att räkna med i den södra Allettan som består av många starka lag. 

Hur ser er målsättning ut i Allettan?

– Vi har ingen uttalad målsättning. Det vi har som mål är att vinna varje match och vi strävar efter att hela tiden ta steg och ta ytterligare steg jämfört med förra säsongen. Då vet alla att vi missade kvalserien med liten marginal och vi siktar självklart på att ta oss dit. Vi vet att det är många bra och skickliga lag i Allettan och vi är ett av dem. Vi har fokus på en match i taget, det är det vi kan lägga tid och energi på.

Hur ser du på era chanser att lyckas bra i Allettan?

– Vi har en stor trupp med tuff konkurrens om platserna och det gör att vi får många olika typer av alternativ. En annan fördel är att vi kanske inte är så skadekänsliga som andra lag är. Drabbas ett lag av en skada kan det vara tunt där bakom, men vi har en bred trupp med spelare som vill gå in och spela. Vi satte också ett bra system och goda vanor mot slutet av grundserien. Jag hoppas att vi kan fortsätta med det i Allettan även om det är tuffare motstånd. Vi har spelat bra mot bra lag och har självklart höga förväntningar och förhoppningar på oss själva. 

"Det får du inte svar på"

Vimmerbys Allettan-äventyr inleds med ett rivalmöte borta mot Tranås AIF i afton. Det är en match som Hampus Sylvegård och hans manskap ser fram emot med stor tillförsikt.  

– Jag har fått höra att det är mycket publik när Vimmerby och Tranås möts och att det brukar vara lite extra spänning i just de matcherna. Det är sådana matcher som man vill spela när det är liv och rörelse på läktaren. Det är en match som betyder mycket för oss men även för våra supportrar. Även om det är en match med rivalitet är det viktigt att vi fokuserar på spelet, taktiken och det vi kan göra. 

Två VH-spelares medverkan i premiären är osäker. En spelare är krasslig och en spelare dras med en lättare skada. Sylvegård vill inte avslöja vilka spelare det handlar om. 

– Det får du inte svar på. Vi får under matchdagen se om de är tillgängliga för spel eller inte. Är de inte det så har vi en bred trupp där vi vet att vi har spelare som kan gå in och spela och är redo att spela. 

Spetsvärvningarna i samma kedja

Christoffer Törngren och Jakob Heljemo, två meriterade forwards som Vimmerby har plockat in inför Allettan, debuterar i Allettan-premiären. 

Hur tänker du att de ska användas till att börja med?

– Törngren har inte spelat match på hela säsongen och det är ett tag sedan Heljemo spelade också. Det man framför allt vill se är goda vanor, att de går in och försöker följa ett för dem nytt system. Även om de har tränat med oss ett tag så är det nytt för dem och nu när det är dags för match blir det också ett annat prov. Vi vet också att det är två skickliga spelare som kommer hjälpa oss att bidra, både framåt och bakåt. 

Mycket talar för att Törngren och Heljemo bildar kedja tillsammans med Carl Sjöberg. 

– Det lutar åt att det blir så. 

Sylvegård vill inte avslöja om det blir Scott Hector eller Robin Christoffersson i målet.

– Två bra målvakter är något som vi kommer behöva och det spelar ingen roll vem som står. Vi har chansen att vinna varje kväll och det är en bra situation att ha.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt