VIK FORTSÄTTER FÖRLORA PÅ BORTAPLAN

Anton Schagerbergs första mål för säsongen hjälpte föga när Västerviks IK föll med 1–3 borta mot Mora IK. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK får inte poängen att trilla in på bortais. Det blev förlust med 1–3 mot Mora IK på söndagseftermiddagen. Nu har VIK åtta raka nederlag på bortaplan och tio poäng upp till Tingsryd på fast mark.

Det hockeyallsvenska mötet i Smidjegrav Arena blev en målsnål historia och Västervik hängde återigen med bra. Det dröjde hela vägen fram till slutskedet av andra perioden innan hemmapubliken fick måljubla.

Mora kom in i ett två mot ett-läge i offensiv zon och Petter Vesterheim hittade vane målskytten Johan Persson på bortre stolpen. Pontus Eltonius i VIK-kassen hade ingen chans att rädda pucken i sidledsförflyttningen.

Västervik kom tillbaka målmässigt i upptakten av slutperioden. Backen Anton Schagerberg tog sig in i en position framför tidigare VIK-keepern Emil Zetterquist och prickade in sitt första mål för säsongen.

Ribbträff av Karabacek

Västervik hade därefter en bra stund och låg på för ett ledningsmål. Det var istället Mora som återtog sin ledning. Michael Brandsegg-Nygårds skott från kanten gick rakt in i mål bakom en skymd Pontus Eltonius.

VIK hade också en kvitteringspuck i mål, men domarna tittade på situationen och dömde bort målet på grund av att Cedric Lacroix åkte på Morakeepern och störde honom lite för mycket.

Den absolut bästa kvitteringschansen hade Vaclav Karabacek när han sköt i ribbans underkant i spel sex mot fem. Med två sekunder kvar att matchen satte Johan Persson 3–1 i öppen kasse och VIK får åka hem till Småland med ytterligare en tung förlust.

På onsdag spelar Västervik en oerhört viktig hemmamatch mot Tingsryds AIF, laget som VIK har siktet inställt på för att ha möjlighet att undvika negativt kval senare i vår. VIK har alltjämt tio poäng upp till säker mark och två matcher mer spelade än TAIF.

Mora IK–Västerviks IK 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)

Andra perioden: 1–0 (35.43) Johan Persson (Petter Vesterheim, Michael Brandsegg-Nygård)

Tredje perioden: 1–1 (40.50) Anton Schagerberg (Gustav Salmi Lilja), 2–1 (52.40) Michael Brandsegg-Nygård (Petter Vesterheim, Roope Laavainen), 3–1 (59.58) Johan Persson (Måns Carlsson, Daniel Ljunggren) i tom bur

Skott: 29–26 (6–6, 10–10, 13–10)

Utvisningar, MIK: 2x2 min, VIK: 1x2 min