Annons:

Klassbacken om comebacken i VH:

Oskar Humble ser fram emot att dra på sig VH-tröjan igen. Foto: Arkivbild

Klassbacken om comebacken i VH: "Förändrades över en natt"

Oskar Humble gör comeback i moderklubben Vimmerby Hockey. Den rutinerade klassbacken spelar redan i morgondagens bortamatch mot Mariestad.
– Förutsättningarna förändrades över en natt kan man säga. Nu är jag med på samma villkor som alla andra, det är fullt ös framåt, säger Oskar Humble.

Annons:

Det har stormat runt Vimmerby Hockey under veckan. I torsdags stod det klart att VH säljer Oskar Lindgren, en av Hockyetettans bästa backar, till allsvenska Tingsryds AIF. Beslutet fattades av klubbens styrelse, som i ett tufft ekonomiskt läge inte kunde tacka nej till ett, som man själva säger, ”lukrativt bud” från TAIF.

Beslutet har mött hård kritik från inte minst supportrar. Inte minst då VH är på jakt efter en historisk plats i en allsvensk kvalserie och det faktum att Oskar Lindgren var klubbens supporterspelare inför säsongen. 

Tränat sedan i julas

Nu kommer lite plåster på såren för VH-fansen. Idag gick klubben nämligen ut med att den egna produkten och rutinerade backen Oskar Humble (tidigare Carlsson) gör comeback. Han finns med i det lag som åker till Mariestad för match redan imorgon.

– Jag har varit igång och kört ett till två pass i veckan med laget sedan i julas. Strax innan deadline för övergångar fick jag frågan om de kunde registrera mig för att kunna täcka upp för eventuella skador. Det tyckte jag var okej med tanke på att jag ändå var igång och körde med laget. Sen hände det här med Oskar (Lindgren) över en natt kan man säga och då blev det helt andra förutsättningar, säger Oskar Humble.

Ingen ersättare för Lindgren

Nu är han redo för en fullskalig comeback med fokus på att ta Vimmerby Hockey till kvalserien.

Historiskt kan Humble beskrivas som en klassback med division ett-mått mätt. På 221 matcher med VH i Hockeyettan har rightskytten svarat för 127 poäng. På meritlistan finns också 224 allsvenska matcher med 26 poäng som facit.

Humble lade skridskorna på hyllan efter säsongen 2020/21, men gjorde comeback och spelade 13 matcher säsongen efter. Förra säsongen spelade han inget alls, men nu blir det alltså comeback igen.

– Jag tycker att det är kul och nu är jag med på samma villkor som alla andra och kommer att köra för fullt. Det är maximalt två månader kvar av säsongen så det är bara att ösa på. Det känns roligt att vara tillbaka i laget igen. Jag känner ju många av killarna så startsträckan blir kort.

Ska man se dig som en ersättare för Oskar Lindgren?

– Näe, det tycker jag nog inte att man ska göra. Men jag ska göra mitt absolut bästa för att hjälpa laget med det jag kan. Jag har ju varit med tidigare och har en del rutin och vet hur det funkar på den här nivån. 

Kroppen har svarat bra

Oskar Humble hoppas att det inte ska ta allt för lång tid innan han är uppe på en bra nivå.

– Rent fysiskt känns det ganska bra faktiskt så kroppen är det inga problem med. Jag tycker också att det känns bra på isträningarna. Sen är det en annan sak att spela match där det handlar mycket om tajming och den biten vet jag inte hur den kommer kännas. Det kommer att ta ett tag att hitta tillbaka till dit jag var innan jag lade av, men får jag ett par matcher är jag nog inne i det ganska snabbt igen. Det är lika bra att riva plåstret direkt och vara med i Mariestad imorgon och kanske testa på några byten. Jag har lite dålig koll på Mariestad, men det blir säkert en tajt match.

Vad tycker du om det VH-lag som du nu kommer in i?

– Det är ett väldigt bra lag i alla delar av spelet känns det som. Det är långt kvar av säsongen och många matcher ska spelas, men det ser väldigt bra ut och har sett väldigt bra ut under säsongen.

VH kryllar av egna produkter som drömmer om att få spela en historisk kvalserie med moderklubben. Nu väcks den drömmen även för Oskar Humble.

– Det är det vi spelat för i många år. Att få spela en kvalserie till Allsvenskan med Vimmerby hade varit väldigt roligt och möjligheterna finns ju.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt