Annons:

Missnöjt i VH-lägret efter segern: ”Det är inte okej”

Jesper Kokkonen blev tvåmålsskytt för Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Missnöjt i VH-lägret efter segern: ”Det är inte okej”

4-1 hemma mot Grästorp och klackarna i taket? Nej, inte riktigt.
– Jag tycker inte att vår insats är okej. Det kommer att krävas att vi höjer oss med 75 procent till fredag, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

Vimmerby Hockey hade egentligen inga som helst svårigheter att vinna hemma mot ett trubbigt Grästorp. Men insatsen höll ingen hög klass, långt därifrån.

– Jag tycker att det är tråkigt när det blir såna här matcher. Vi kom inte upp i nivå överhuvudtaget. Det var väldigt slätstruket, säger Tobias Jahr.

- Grästorp hade några av sina bästa spelare borta och det luskade grabbarna reda på innan matchen. Jag tror att de redan där släppte lite på det och gör man det så är det svårt att tända till sen, fortsätter VH-tränaren.

Släppte tidigt mål igen

VH släppte också in ett mål redan efter 21 sekunder.

– Jag tror att det här var fjärde matchen i rad som vi släppte in 0-1.

Vad beror det på?

– Just i dag var det ett rent misstag, vi klev på alldeles för hårt. Det var ändå det vi pratade om innan matchen, att Grästorp sticker när de vinner pucken. Och så fick de göra just det. Sen märkte man ju direkt efter det att vi var det klart bättre laget.

Slarvade för mycket

Utan att förta sig kunde hemmalaget vända och vinna med 4-1. Målen inprickade av Jesper Kokkonen (två stycken), Ian Örnskog och Hampus Harlestan. Det var också den enda VH-formationen som stack ut den här kvällen.

– Vi tog tre poäng, det är det enda vi kan vara nöjda med, säger Tobias Jahr.

Vad är du mest missnöjd med?

– Jag tycker att vi slarvade alldeles för mycket med de enkla sakerna. Och sen är det lite så att när vi känner att vi är bättre än det andra laget så försöker vi spela ett överdrivet och överkonstruktivt spel. Det tycker jag inte är bra.

Som ni förstår tyckte inte Tobias Jahr att Vimmerby gjorde en okej insats.

– Nej, jag tycker inte att det var okej. Sen är det skönt att vi kan vinna matcher även när vi inte gör det bra. Ser jag till matchen på fredag, mot Nybro, så kommer det krävas att vi höjer oss med 75 procent. Det vet killarna om också, de är inte nöjda med det vi presterade i kväll, säger Tobias Jahr.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt