Annons:

Harlestam börjar hitta rätt: ”Det sitter i huvudet”

Hampus Harlestam börjar hitta rätt och gjorde mål för andra matchen i rad. Foto: Linus Johansson

Harlestam börjar hitta rätt: ”Det sitter i huvudet”

För andra matchen i rad blev Hampus Harlestam målskytt när Vimmerby slog Grästorp med 4-1.
– Klart att det är väldigt skönt att göra mål, säger Hampus Harlestam.

Annons:

Efter en trög start på säsongen börjar Hampus Harlestam och radarpartnern Jesper Kokkonen att hitta rätt. I kväll var de, tillsammans med tillfälliga (?) kedjekamraten Ian Örnskog inblandade i samtliga Vimmerbys mål. Örnskog fick hoppa in efter att Robin Höglund insjuknat.

– Jag tycker att det funkade bra. Höglund blev sjuk till i dag så vi hade inte ens tränat med Örnskog innan, men det var bra kemi direkt. Han kom in och gjorde det bra, berömmer Hampus Harlestam.

”Det är jag glad för”

Kokkonen satte två mål medan Harlestam och Örnskog nätade varsin gång. För Hampus Harlestam innebar det att han gjorde mål för andra matchen i rad.

– Jag tycker att det börjar kännas bättre för egen del och jag skapar fler lägen. Med tiden kommer jag att göra fler mål. Nu får ”Jeppe” (Kokkonen) sätta dit några fler och det är jag glad för, vi behöver gubbar som producerar.

Är det viktigt för dig att göra mål eller är det bättre att Kokkonen gör dem?

– Det är bättre om vi delar på dem, tror jag, skrattar Hampus Harlestam. Det är klart att det är väldigt skönt att göra mål, men det viktigaste är att vi vinner matcherna. Men känslan att man kan bidra poängmässigt är skön, det sitter i huvudet och irriterar om man inte gör det.

Inte nöjd med insatsen

Hampus Harlestam var, liksom Tobias Jahr, långt ifrån nöjd med lagets insats i 4-1-segern mot Grästorp.

– Överlag var det inte jättebra. Sen har vi en så vass offensiv att vi gör mål ändå. Men som det såg ut i kväll får det inte se ut, tycker jag. Varje gubbe får gå till sig själv, det får inte vara att man kommer hit på en skridsko, säger Hampus Harlestam.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt