Drömstart för Oskarshamn i kvalet – vann med marginal

Kritiserade målvakten Marek Langhamer gjorde kanske säsongens bästa match ikväll. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn fick bästa tänkbara start i SHL-kvalet. HV71 besegrades med hela 4-2 på bortais. Det är första gången IKO besegrar HV på bortaplan efter full tid.

IKO avslutade SHL-säsongen bedrövligt och det är inte många som trott på laget i matchserien mot storklubben HV71. Men Oskarshamn fick verkligen en drömstart ikväll med 4-2 på bortais.

Segern var dessutom helt i sin ordning. IKO spelade ett väldigt stabilt försvarsspel, tog få risker och utnyttjade sina lägen offensivt. Viktor Lodin gjorde två mål medan Ahti Oksanen och Austin Wagner satte varsitt.

Lodins andra mål betydde 4-0 med åtta minuter kvar. HV71 satte sedan allt på ett kort och reducerade i powerplay med sex kvar. Med två minuter kvar kom även 2-4, men Oskarshamn red ut stormen och har nu 1-0 i matcher.

Först till fyra spelar kvar i SHL och nästa drabbning spelas på söndag.