Ny storförlust för VSGF när Vita Hästen avgjorde kvalserien inför storpublik

Pierre Gustavssons VSGF var utan chans mot Vita Hästen.

Virserums SGF stod på noll poäng inför mötet med Vita Hästen. Vita Hästen, å andra sidan, var inför matchen obesegrade och endast en tre-poängare under de avslutande två omgångarna krävdes för att avgöra matchserien. Chansen för Vita Hästen att avgöra lockade massvis av publik och det blev en riktig folkfest. Folkmassan fick se VSGF förlora med 9-0 och därav är Vita Hästen klara för division 2 nästa säsong.

På förhand visste man att Vita Hästen skulle bli tuffa att möta. Förlust med 0-8 blev det när lagen möttes senast.

Förhoppningarna var nog att VSGF skulle kunna hålla nere siffrorna denna gång, men så blev inte fallet. Vita Hästen dominerade totalt och vann nu istället med 9-0. Skottstatistiken för kvällen skrevs till hela 47-10 i Norrköpingslagets favör.

Trots en ny stor förlust för VSGF, kunde man ta med sig en hel del positiva saker från matchen. Lagets spelande tränare, Pierre Gustavsson, berättar att man såg bra ut spelmässigt och kan vara nöjda med den inledande halvan av matchen:

– Jag tycker vi startar matchen bra. Vi gör en spelmässigt bra första period. Vi hade 3 frilägen och ytterligare några bra chanser. I andra perioden spelar vi bra första 10 minuterna.

Inte lika nöjd med resten

Andra halvan av dagens match är Gustavsson inte lika nöjd med. Detta är lagets fjärde stora förlust i kvalserien och att VSGF inte lyckats hålla nere siffrorna, beror på misstag, menar han.

– Sista halvan av matchen tycker jag vi tröttnar och tar en del dåliga beslut. För att tajta till matcherna (som slutar i stora förluster) så vill jag att vi minimerar våra egna misstag.

Tidigare i kvalserien har Vita Hästens hemmamatcher lockat mycket publik. 1708, respektive 1976 har publiksiffrorna skrivits till i de två tidigare matcherna i Himmelstadlundshallen. Att åskådarantalet skulle bli stort, även idag, var för många ganska självklart. Men att hela 2525 personer skulle finnas på plats för att se matchen var över förväntan och något som VSGFs spelare kunde njuta av, trots förlusten.

– Jag tror många i laget tyckte det var en häftig upplevelse och en rolig match att spela, säger Gustavsson.

Virserum har nu endast Göteborgs IK, på hemmaplan, att möta innan kvalserien är över. Matchen spelas på fredag.