Annons:

Sylvegård efter sanslösa dramat:

Vimmerby Hockey besegrade Brödernas/Väsby med 4–3 efter Jakob Karlssons avgörande med en sekund kvar på klockan. Foto: Ossian Mathiasson

Sylvegård efter sanslösa dramat: "Mycket känslor som går genom kroppen"

Drygt två minuter återstod när Jakob Karlsson blev utvisad i jakten på 4–3. När han kom ut från utvisningsbåset blev lagkaptenen stor hjälte och satte segermålet med en (!) sekund kvar på klockan.
– Nu har pulsen börjat komma ner lite grann i alla fall, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård efter sanslösa dramat i Upplands Väsby. 

Annons:

Dramatiken och spänningen var på hög nivå under de sista minuterna i kvällens kvalseriematch i Upplands Väsby. Ställningen var 3–3 och det återstod knappt två och en halv minut när Vimmerby begärde timeout för att lägga upp de taktiska direktiven för att göra 4–3. Då var Kristianstad i ledning med 4–2 – och både Brödernas/Väsby och Vimmerby var i behov av tre poäng. 

Direkt efter tekningen i Brödernas/Väsbys åkte Jakob Karlsson ut två minuter för boarding och Brödernas/Väsby fick ett ypperligt läge att avgöra matchen i powerplay. VH stod pall för trycket och när Jakob Karlsson kom ut från utvisningsbåset med åtta sekunder kvar var Brödernas/Väsby målbur tom eftersom Stockholmslaget var tvungna att vinna matchen för att ha chansen på uppflyttning. 

"Jävla glädje"

Jakob Karlsson satte 4–3 i tom bur med en (!) ynka sekund kvar på klockan. Vilda glädjescener utbröt på isen, i båset och på läktaren. Då hade även Hudiksvall lyckats hämta upp till 4–4 och de vann sedan med 5–4 efter straffar. 

– Det är en jävla glädje. Så himla kul. Man har kanske inte riktigt insett vilket läge vi har hamnat i. Man behöver nog ta några minuter till innan man har landat riktigt. En riktigt skön känsla, säger Hampus Sylvegård. 

Hur upplevde du de sista minuterna?

– Det var hektiska slutminuter där man hela tiden försökte följa resultatet i matchen i Hudiksvall. Det stod 4–2 till Kristianstad när vi tog timeout och vi kände att vi måste ha tre poäng om vi ska ha någon teoretisk möjlighet överhuvudtaget. Hudik gjorde 3–4 och 4–4 på väldigt kort tid och då ändrades vår approach till det hela samtidigt som vi fick en utvisning och fick spela boxplay. Helt plötsligt kände vi att vi i alla fall kan ta poäng och vinna på övertid för att fortfarande ha möjligheten. Brödernas kände säkert att de var tvungna att gå för det och tog ut målvakten, vilket jag har förståelse för om de skulle ha någon matematisk möjlighet. 

"Blir en sån adrenalinkick"

Hampus Sylvegård noterade med 20–25 sekunder kvar att Brödernas/Väsby hade tagit ut målvakten och hade inga tankar på att Vimmerby skulle göra mål och avgöra matchen. 

– De tryckte på för att göra mål och kom in i zonen och höll på att skapa målchanser. Det enda man tänkte på var att försvara och man insåg inte riktigt att man själv skulle göra mål. Sedan kom Jakob ut från utvisningsbåset, fick pucken och gjorde mål med en sekund kvar. Ett sagolikt slut. Det är mycket känslor som går genom kroppen och glädjen är enorm. Det är också glädje för alla supportrar som kommer hit och stöttar oss. De är helt fantastiska i dag – och man hörde klacken genom hela matchen. De är så värda den här segern, säger Hampus Sylvegård. 

Vad var känslan när du såg att pucken gick in i mål?

– Det blir en sån adrenalinkick och man kanske inte riktigt inser vilket läge vi har satt oss i. Vi hade turen med oss med att Hudik vann på straffar. Nu lever det i allra högsta grad. 

Sylvegård var inte så nöjd med den spelmässiga insatsen i Upplands Väsby.

– Det var inte vår bästa match på sistone. Vi var lite spretiga emellanåt, men det är skit samma när vi hittar ett sätt att vinna på. Första perioden är relativt bra bortsett från de fem sista minuterna då vi inte tar ansvaret över situationerna som vi hamnar i. Andra perioden helt okej. Vi tog ledningen med 3–1 och de fick momentum med sig när de först gjorde 3–2 och 3–3 kort därefter. Vi blev lite passiva samtidigt som de är skickliga. Tredje är ett ställningskrig. På det stora hela är det inte vår bästa match på sistone. Det är en bra arbetsinsats, men det finns saker som kan bli bättre. 

Rafflande avslutning

Inför lördagens avgörande har Vimmerby på lika många poäng som Kristianstad. Skånelagets fördel är att de har tre plusmål att gå på. VH avslutar mot Halmstad och Kristianstad tar emot Brödernas/Väsby. Hudiksvall har en poäng mindre än Kristianstad och Vimmerby och avslutar hemma mot Piteå. 

– Det är klart att det är några mål upp, men det enda vi kan påverka är oss själva. Vi måste vinna på lördag och det är det enda vi kan fokusera på. Om vi vinner på lördag får vi se vad som händer. Först får man njuta här och nu och stanna upp, sedan är det fullt fokus inför lördagens match. Vi får ladda om och har förståelse för att det krävs ett hårt jobb även på lördag om vi ska vinna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt