Annons:

VH:s livlinor på väg att ta slut: ”Dags att börja leverera”

Vimmerby och Tranås möts i en mycket viktig match under lördagen. Foto: Linus Johansson

VH:s livlinor på väg att ta slut: ”Dags att börja leverera”

Efter ett par förluster är Vimmerby Hockey helt plötsligt satt under press. Lördagens bortaderby mot Tranås AIF kan bli en rysare.
– Vi har inte så många fler livlinor. Det är dags att börja leverera, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Annons:

För bara någon vecka sedan såg Vimmerby ut att ha en Allettanplats så gott som säkrad. En poäng på de två senaste matcherna har förändrat det läget. Helt plötsligt är det bara tre poäng ned till Tranås under Allettan-strecket med två omgångar kvar att spela. Ett Tranås som VH ställs mot på bortais i morgon.

– Jag räknar med en tajt match. Tranås är ett bra lag och de är inne i ett stim. Det vill till att vi kommer upp några snäpp jämfört med i onsdags, säger Tobias Jahr.

”Gav mer eller mindre upp”

Då gjorde Vimmerby en minst sagt slät figur och förlorade med 5-1 mot Dalen.

– Jag tycker att vi började bra i den första perioden. Men efter att de fått göra 2-0 vek vi ned oss. Då släppte vi på det och gav mer eller mindre upp. Det funkar förstås inte.

Är det något ni har pratat om efter matchen?

– Vi hade individuell träning i går, men kommer att prata om matchen och lägga den till handlingarna i dag. Sen får vi börja titta på matchen mot Tranås. I det här läget finns det ingen anledning att grotta ned sig i matchen mot Dalen, tycker Tobias Jahr.

Allt i egna händer

Om Vimmerby tar minst två poäng mot Tranås är laget klart för spel i Allettan. Vid en poäng kommer VH ha allt i sina egna händer inför den sista omgången. Skulle det däremot bli noll poäng, samtidigt som Dalen tar poäng hemma mot Kristianstad, ja, då är Vimmerby under strecket inför den sista omgången.

– Vi har fortfarande allt i egna händer, men visst är det så att det har tajtat till sig allt mer. Vi har inte så många fler livlinor. Det är dags att börja leverera, säger Tobias Jahr.

Hur pressande är läget ni befinner er i nu?

– Jag tycker inte att det är pressande. Killarna är medvetna att det inte håller att prestera som i onsdags. Det kommer att bli en rejäl kamp mot Tranås och det gäller att vinna fajterna över hela banan.

Som vi har berättat tidigare kommer Vimmerby till spel utan Ludvig Jardeskog (sjuk) och Robin Höglund (axelskadad).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt