Annons:

JUST NU: VÄSTERVIKS KRISÅTGÄRD – SPARKAR TRÄNAREN

Västerviks IK har det tufft i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Nu sparkas huvudtränaren Roger Forsberg. Hans ersättare är redan klar.

Annons:

I går förlorade Västerviks IK med 3-2 hemma mot Piteå. Laget har spelat in fyra poäng i sina tre första matcher och ligger tvåa i tabellen, men med en match mer spelad än sina motståndare.

Nu sparkas alltså tränaren Roger Forsberg.

– Det är inga konstigheter. Känner man att man vill agera så ska man göra det och det gör VIK nu. Jag känner att jag har spelat alla kort jag kan. Det är såklart tråkigt att det blir såhär men jag tror att VIK kan klara det oavsett vem som står i båset, säger Roger Forsberg till Västerviks-Tidningen.

Intensiva förhandlingar

Det står också klart att det blir Mattias Karlin som ska försöka rädda VIK kvar i Hockeyallsvenskan. Karlin har tränat VIK i sex säsonger, men lämnade för Mora IK inför den här säsongen. Tidigare i år fick han lämna Mora.

– Efter matchen mot Piteå så försökte vi få till ett avtal med Mora och Mattias. Det var ganska intensiva förhandlingar men vi är glada över att ha fått det i lås, säger Per Embretsen, vice ordförande i VIK, till Västerviks-Tidningen.

Mattias Karlin säger så här i ett pressmeddelande:

"Jag känner många spelare i VIK:s trupp väl sedan innan och har sett många matcher med laget den här säsongen. Det finns tillräckligt med kvaliteter i truppen för att klara av att säkra en plats i HockeyAllsvenskan även nästa säsong, jag ska göra allt jag kan för att ta fram de kvaliteterna. Västerviks IK är en klubb som jag har starka känslor för, det här är ett uppdrag som jag åtar mig med hjärtat."

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt