Annons:

Han lånas in till VH i morgon – så mår de skadade spelarna

Vimmerby spelar hemma mot Huddinge under söndagen. Foto: Linus Johansson

Han lånas in till VH i morgon – så mår de skadade spelarna

I morgon spelar ett skadedrabbat Vimmerby Hockey hemma mot Huddinge. Till den matchen kommer junioren Eddie Levin att lånas in från IK Oskarshamn.
– Det är ingen lätt serie att komma in i, men han har alla verktyg, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Jakob Karlsson var skadad sedan tidigare och i fredagens derby mot Tranås klev både Pontus Johansson och Henri Fomin av med skador. Ingen av dem spelar när VH tar emot Huddinge på söndagseftermiddagen. Det ger förstås VH ett tufft utgångsläge.

– Fomin kan inte gå ordentligt, han har ingen styrka i benet. Vi tror att det ska räcka med några dagars vila, det är så det känns just nu i alla fall. När det gäller Pontus måste vi ha tålamod. Han har tagit en promenad i dag och tyckte att det kändes bra, men sen fick han lite huvudvärk efter det, säger Phil Horsky.

Levin kommer in

Vimmerbykillen Eddie Levin kommer att lånas in från IK Oskarshamn för att spela söndagsmatchen mot Huddinge. Levin har tidigare gjort en match med VH den här säsongen, mot Visby/Roma för ett par veckor sedan.

– Han är junior fortfarande och det var ingen lätt match för honom mot Visby. Det är ingen lätt serie att komma in i, men han har alla verktyg.

Det är i skrivande stund inte klart vilken kedja Levin kommer att spela i. Noterbart är att Vimmerby bara har tillgång till elva forwards, inklusive Eddie Levin och Joel Stridell, som har spelat sparsamt under säsongen.

Stålberg ersätter Rydén

Phil Horsky är ändå fast besluten att gå runt på fyra kedjor.

– Det går inte att gå på tre kedjor när vi har så många matcher. Vi kommer att dubbla en center så att killarna kan vila lite och hålla intensiteten.

Kan det komma in ytterligare någon spelare till matchen mot Huddinge?

– Nej, det tror jag inte.

I fredags förlorade VH med 4-2 borta mot Tranås och nu söker laget revansch mot Huddinge. Ett Huddinge som VH för en tid sedan besegrade med 3-0 på bortais.

– Det är täta matcher hela tiden. Huddinge checkar hårt och sätter mycket press. Vi spelade en bra match borta mot dem och vet hur vi kan vinna. Vi har lyckats med det en gång och kommer att lyckas en andra gång om vi spelar på samma sätt, säger Phil Horsky.

VH-spelarna har varit lediga i dag och kommer att ha en tidig matchvärmning i morgon.

Klart är att det blir ett målvaktsbyte i VH då Jonathan Stålberg ersätter Tomas Rydén.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt