VH KOPPLADE GREPPET – KAN AVGÖRA HEMMA PÅ FREDAG

Vimmerby Hockey fick jubla över en klar seger i det första playoff-mötet med Enköping. Foto: Linus Johansson

Vimmerby Hockey hade till slut inga som helst problem att koppla greppet om playoff 1-mötet med Enköping. VH vann med 7-3 på bortais i kväll, men stängde matchen först i den tredje perioden. Nu talar i stort sett allt för att Vimmerby avancerar till playoff 2 redan på fredag. Allt annat vore en sensation.

Enköpings SK kom ut precis som det går att förvänta sig av ett nederlagstippat lag i playoff 1. Tuffa i duellerna, heta på puckarna och redo att göra det mesta för en bra start. Men trots att laget nog var värt en ledning åt sig Vimmerby in i matchen.

Under den andra halvan av perioden hade VH betydligt mer att säga till om och tog också ledningen efter 15.13. Målet var slumpmässigt och studsade in bakom hemmamålvakten. Målskytt var Oliver Kempainen.

Bröderna hittade nätet

Vimmerby fick sedan en perfekt start på mellanakten. Hampus Harlestam rakade in en Måns Carlsson-passning med en sekund kvar av det numerära överläget. En minut senare kom också 0-3. Då serverades Pontus Johansson öppet mål av Hampus Harlestam.

I det skedet av matchen talade allt för Vimmerby.

Enköping stack dock upp, hade lite puckstudsflyt och kunde göra 3-1. Pontus Johanssons bror, Mattias Johansson, hittade nätet.

Tog timeout

Enköping fick inte långt därefter powerplay och en bra möjlighet att komma ännu närmare. Då satte Anton Carlsson 4-1 efter starkt förarbete av Pontus Johansson – och såg återigen ut att ge VH ett lugn.

Hemmalaget hittade dock en ny reducering och dominerade sedan slutet av den andra perioden. Så pass mycket att VH-tränaren Phil Horsky tog en timeout efter en icing.

Bortalaget fick sedan sämsta tänkbara start på den tredje perioden när Wilmer Lindblad reducerade till 4-3 redan efter en minut och 33 sekunder.

Tre snabba

Det verkade dock inte störa Vimmerby nämnvärt. Det tog nämligen inte ens två minuter innan gästerna hade återtagit sin tvåmålsledning efter att Hampus Harlestam nätat på nytt. Bara fyra minuter senare utökade Pontus Johansson till 6-3 och knappt tre minuter efter det satte Saku Salminen 7-3.

VH gjorde definitivt ingen stor match, men segern var till slut odiskutabel och nu har laget en jättechans att avgöra playoff-mötet med Enköping på hemmais på fredag. Allt annat vore en jättesensation.

Fakta

Enköping-Vimmerby 3-7 (0-1, 2-3, 1-3)

Första perioden: 0-1 (15.13) Oliver Kempainen (Jacob Isaksson).

Andra perioden: 0-2 (21.16) Hampus Harlestam (Måns Carlsson, Sebastian Åkesson) spel fem mot fyra, 0-3 (23.50) Pontus Johansson (Hampus Harlestam, Måns Carlsson), 1-3 (24.18) Mattias Johansson (Niklas Rigelius, Oscar Skiöld), 1-4 (26.21) Anton Carlsson (Pontus Johansson) spel fyra mot fem, 2-4 (36.01) Oscar Skiöld (Mattias Johansson, Andreas Lindquist).

Tredje perioden: 3-4 (41.33) Wilmer Lindblad (Mattias Johansson, Oscar Sköld), 3-5 (43.14) Hampus Harlestam (Sebastian Kauppila), 3-6 (47.17) Pontus Johansson (Kevin Karlsson, Måns Carlsson), 3-7 (50.01) Saku Salminen (Sebastian Åkesson, Alexander Andersson).