Annons:

Horsky inför dramat:

Phil Horsky säger att klubben behöver en hall som exploderar på tisdagskvällen. Foto: Linus Johansson

Horsky inför dramat: "Behöver en hall som exploderar"

Vimmerby Hockey är två segrar mot Kristianstads IK från en kvalserie till Hockeyallsvenskan. Spelarna går bara och väntar på första nedsläpp.
– Jag får hålla tillbaka grabbarna lite, de är så taggade, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Det är Kristianstads IK som står mellan Vimmerby Hockey och en åtråvärd plats i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Senast lagen möttes i playoff 3 – för två år sedan – var det Kristianstad som drog det längsta strået. 

Nu vill VH förstås bli det laget.

– Alla ser fram emot matchen väldigt mycket. Vi vet att vi kan slå dem och jag får hålla tillbaka grabbarna lite, de är så taggade. Kristianstad är stora favoriter, de har satsat väldigt mycket för att gå till Allsvenskan. För oss är säsongen redan en succé, men vi är inte nöjda. Det är Kristianstad som måste vinna, men vi kan spela avslappnat, säger tränaren Phil Horsky.

VH:s noggranne tränare har specialstuderat Skåneklubbens matcher mot Segeltorp i playoff 2. 

– Jag har gått igenom båda matcherna och det var små marginaler. Kristianstad var inte mycket bättre än Segeltorp. Jag har inte sett något nytt egentligen, men de har ändrat lite i powerplay. Jag kommer inte gå in i detaljerna, men vi kommer inte bli överraskade.

"Behöver en hall som exploderar"

Vad han själv har snurrat extra på med spelarna under de sista träningarna vill han inte gå in på.

– Vi har inte gjort några stora saker, men det är lite små justeringar. Jag vill inte säga något om det, men det handlar om att få ut det där lilla extra mot dem och hur de spelar.

Phil Horsky hoppas på ett massivt stöd i Tigerkulan på tisdagskvällen.

– Det behöver vara samma mot Troja, vi behöver en hall som exploderar, vi behöver hela byn i hallen. Vi kan göra något historiskt och tar vi dem i den första matchen har vi jättestora chanser.

Hur viktigt är det att vinna hemmamatchen?

– Det är viktigt, det är vår hemmamatch, men samtidigt vet vi att vi kan slå dem borta. Vi har gjort det riktigt bra på bortaplan under säsongen. Vi ska slappna av, spela med glädje och vad jag har sett av grabbarna så älskar de att spela just nu. Pressen är på Kristianstad, men om vi spelar som mot Troja ska det inte ta slut i den här serien. Vi ska hota lite mer offensivt och då blir det svårt för dem att vinna, framför allt i Vimmerby.

Oskar Carlsson är tillbaka i laget efter sin skada. Däremot är Jacob Isaksson sjuk.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt