Annons:

Phil Horsky gillade stämningen i Kristianstads ihall, något VH-fansen verkligen bidrog till. Foto: Simon Henriksson

Horsky stolt över insatsen: "Vi ska spela med glädje i morgon"

Tredje raka vinsten på bortais. Nu har Vimmerby Hockey förstås ett stort psykologiskt övertag inför avgörandet i morgon, lördag.
– För oss är det bara att gå ut och köra, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 3-0-segern.

Annons:

Vimmerby Hockey slipper vakna upp i morgon som semesterfirare. Kristianstads IK betvingades med 3-0 på fredagskvällen i måstematchen. 

Därmed lever matchserien i allra högsta grad. 

– Vi gör en taktiskt sett bra disciplinerad insats. Kristianstad kommer ut hårt första io och det visste vi att de skulle göra. I den andra perioden satte vi mer press på deras backar och fick utdelning på det. Vi fick en psykologisk fördel av det och i tredje var det mycket taktik från vår sida. Jag är stolt över hur laget presterade. Jag sa åt killarna att de inte skulle fundera på konsekvenserna, jag sa att vi skulle våga göra något, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 3-0-vinsten.

Kristianstad inledde bäst och tryckte tillbaka Vimmerby under inledningen av matchen.

– Vi visste att de skulle komma ut hårt och vi fick ett boxplay där också. Jag tycker om att börja med boxplay ibland, då är man med direkt. De har ett riktigt bra powerplay, men vi försvarade oss bra. Jag tycker att vi kom ut med mod.

"Var nyckeln"

I den tredje lyckades VH stänga ned butiken fullständigt. Kristianstad fick tryck, men skapade inte mer än ströchanser för att reducera. 

– Mittzonen var nyckeln. Vi fick stopp på dem tidigt. Beslutsfattandet med pucken under press var riktigt, riktigt bra.

Christian Blomqvist blev stor hjälte med sina två mål. Phil Horsky var väldigt nöjd med honom, Alexander Henriksson och Mattias Wigley.

– Det är en energikedja som skapar många lägen. Det är kul för dem att få utdelning, de fick mycket förtroende och istid i den här matchen. 

"Bara att köra"

Nu väntar en tredje avgörande match under lördagen. Även denna i Kristianstads ishall. En hall Vimmerby varit i tre gånger den här säsongen – och vunnit samtliga. 

– För oss är det bara att köra, vi har ingenting att förlora. Jag kommer säga samma sak till killarna, vi ska spela med glädje och ha ett leende på läpparna hela matchen. Vi har en bra känsla i den här hallen, det är bra stämning och mycket publik. Jag ser verkligen fram emot matchen i morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt