Annons:

Phil Horsky är optimistisk inför returmötet i Kristianstad på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Horsky optimistisk: "Vi vet att vi har vunnit där två gånger"

Vimmerby Hockey tar bussen till Skåne med ett mycket svårt utgångsläge. Två gånger om behöver laget besegra Kristianstads IK för att ta hem matchserien. Annars är säsongen över.
– Vi snackar bara om en match, inte två, säger tränaren Phil Horsky.

Annons:

I stora delar gjorde Vimmerby Hockey en mycket bra hemmamatch i tisdags mot Kristianstads IK. Ändå vann det mer namnkunniga Skåne-laget med 4-3 efter förlängning. 

Det ger Kristianstad ett jätteläge att avancera till kvalserien – men Phil Horsky ser det inte som en omöjlig uppgift för Vimmerby att vända på matchserien.

– Vi snackar inte om två matcher, vi snackar om en match. Det är inte omöjligt. Vi har vunnit där två gånger tidigare under säsongen och i tisdags var vi det bättre laget och hade stora målchanser till att ha en större ledning. Det kunde absolut ha varit 3-0. Jag tycker mycket om vårt spel över 70 minuter, säger tränaren Phil Horsky.

VH-tränaren säger att han har sett matchen två gånger i efterhand.

– Tyvärr läste vi fel i mittzon, det var ett bra skott och det var matchen tyvärr. Men sett över hela matchen är vi det bättre hockeylaget i den här matchen. Jag vet att det är en subjektiv syn, men jag har sett matchen två gånger och försökt att vara objektiv. Jag ser mycket positiva saker, Kristianstad hade svårt att komma ur egen zon. Men det finns inte mycket att säga, de vann matchen och så är det.

"Annars har vi fel attityd"

Vimmerby lägger allt fokus på att plocka den första matchen och tvinga fram en avgörande drabbning på lördag.

– Annars har vi fel attityd. Vinner vi den matchen får vi en psykologisk fördel, men allt fokus ligger på 60 minuter. Vi har gjort några små justeringar, men det kommer att se ganska lika ut.

Vad betyder det att ni har vunnit två matcher där?

– Mycket. Vi är medvetna om att vi kan vinna där. Det kan passa oss bättre att spela där, vi får större is att spela på och om vi spelar på samma sätt kommer vi skapa ännu mer lägen mot dem.

"Riktigt bra känsla"

Vimmerby behöver se upp med Kristianstads offensiva spets, där det vimlar av hög kvalitet på division 1-nivå.

– Fem mot fem vet vi att de är skickliga på att hitta spelarna och hitta fria isytor. Där måste vi vara noggranna med hemjobbet och hur vi sorterar. Det har vi jobbat med, men det är små justeringar.

Hur är känslan?

– Det är en riktigt bra känsla. Alla är revanschsugna och några individer kan få ut lite mer. Jag vet att vi kan spela ännu bättre och det kombinerat med att vi har vunnit där två gånger och vet att vi kan göra det igen ger oss mycket självförtroende.

Pontus Johansson tränade för fullt på torsdagen och spelar fredagens match. Jacob Isaksson är fortfarande sjuk, så VH åker till Skåne med sju backar och 13 forwards. Målburen vaktas av Tomas Rydén.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt