Annons:

Phil Horskys Vimmerby ställs mot Kristianstad i playoff 3 i kvalet till Hockeyallsvenskan, som är det sista steget innan kvalserien. Foto: Ossian Mathiasson

Inget lag ville möta VH: ”En bekräftelse för vad vi har gjort”

För andra gången i Vimmerby Hockeys historia väntar playoff 3-spel och precis som första gången är Kristianstads IK sista hindret innan kvalserien till Hockeyallsvenskan.
– Skulle vi få en bra start på serien så vet vi att vi kan ta dem på bortais, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey.

Annons:

Nu är det klart vilket lag som Vimmerby Hockey får möta i playoff 3 och faktum är att VH skickade en signal till de kvarvarande lagen när de slog ut Troja/Ljungby i två raka matcher.

De visade att man är ett lag som man helst vill undvika att möta just nu. Kallinge/Ronneby valde Tranås, Boden tog Huddinge, Östersund körde på Hudiksvall och Kristianstad, som var rankat som fjärde lag inför valen, hade inget annat val än att ta Vimmerby. 

Det verkar som att inget lag ville möta er? 

– Nej, det visste vi. Det är en bekräftelse för vad vi har gjort hittills. Det är inte roligt att möta oss med tanke på vårt försvarsspel och hur vi har tävlat i de senaste två matcherna. Det har bidragit till att ingen vil möta oss, säger Phil Horsky. 

"De har pressen på sig"

Vimmerby inleder på hemmais på tisdag och åker därefter till Skåne för att spela borta på fredag och eventuellt på lördag om matchserien går till en tredje och avgörande match.

– Vi är medvetna om de (Kristianstad) har otroligt mycket spets och kvalité i sitt lag. De har pressen på sig och måste vinna med tanke på sättet som de har satsat. Det finns inget lag som har satsat så mycket som dem, säger Horsky. 

Vad talar för er i denna matchserie?

– Den psykologiska biten. Vi har redan gjort det bra men vi är hungriga för mer. Vi vill verkligen vinna denna serie och gå till kvalserien.

Kan ni avancera till kvalserien?

– Ja, absolut. På tisdag vill jag se en fullsatt ishall i Vimmerby med galna Vimmerbyare. Vi behöver riktigt bra stämning, många fans och att hallen exploderar precis som senast. Skulle vi få en bra start på serien så vet vi att vi kan ta dem på bortais. Vi har vunnit båda bortamatcherna mot dem och är medvetna om att vi kan vinna där också. Även om det inte spelar någon roll just nu så är det skönt att ha känslan av att veta att vi kan vinna där.  

Vimmerby tränade på söndagsförmiddagen och tränar även i morgon för att gå igenom de sista spelmässiga detaljerna inför tisdagens drabbning. 

– Jag har bra koll på Kristianstad så jag ska försöka överraska dem lite. Jag ska kolla en gång till på de senaste två matcherna Mot Segeltorp och vi vet vad vi ska förvänta oss. Det kommer inte bli några överraskningar, jag vet exakt hur de spelar. 

Backen ser ut att kunna spela

En annan glädjande nyhet är att VH-backen Oskar Carlsson, som skadade sig i matchen mot Visby/Roma i allettan och har gått med gips, tränade för fullt med laget på söndagen. Det finns en stor chans till att den viktige backen spelar tisdagens playoff 3-match. 

– Han kan spela på tisdag som det ser ut just nu. Han tränade för fullt i dag men vi måste vänta, han bestämmer sig i morgon. Det såg riktigt bra ut på träningen, jag blev verkligen överraskad. Han säger att han har tagit stora kliv framåt och det vore kul om han spelar med tanke på rutinen och ledarskapet. Efter träningen i morgon tar vi ett beslut.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt