Annons:

Rydén efter ännu en nolla:

Tomas Rydén kan kassera in en ny nolla.

Rydén efter ännu en nolla: "Många täcker skott för mig"

Vimmerby Hockey fortsätter att släppa in extremt lite mål i fortsättningsserien. Mot Mörrum blev det en ny nolla för Tomas Rydén.
– Vi har bra självförtroende i allt vi gör nu, säger målvakten.

Annons:

Vimmerbys försvarsspel har varit strålande i fortsättningsserien. Endast fem insläppta på sju omgångar är överlägset bäst av lagen i serien. Tomas Rydén prickade även in ytterligare en nolla när Mörrum 6-0-besegrades. 

– Det är inget att snacka om, vi har bra självförtroende i allt vi gör nu. Det underlättar förstås att vi får en raketstart och dominerar spelet helt i första perioden. Det var en lugn första för mig och ganska naturligt att det blev lite mer i den andra, säger Rydén, som räddade 20 av 20 skott.

Varför släpper ni in så lite mål nu?

– Vi gör det väldigt bra i försvarsspelet. Det här blev en ganska lugn afton för mig, det är många som täcker skott för mig. Ta bara Wigley (Mathias) där i slutsekunderna. Det är fantastiskt att spela bakom de här killarna. Det är såklart jätteroligt och ett bra facit. 

"I min egen bubbla"

Tomas Rydén kunde bara stå och njuta när VH gjorde mål efter mål i öppningsperioden.

– Vi snackade om att komma ut hårt och visa att det här är vår borg, här kör ingen över oss. Det är skönt att vi får utdelning för att vi gör och det är mycket vi har förbättrat. 

Känner du att du är nära formen från förra säsongens slutskede?

– Sedan jag kom tillbaka från skadan har det känts bättre och bättre. Jag är i min egen bubbla och jobbar hårt varje dag. Det är svårt att jämföra med förra året, men jag är i jättebra form. 

Det finns dock ingen tid för hybris, säger Rydén.

– Vi får suga på den här karamellen i kväll och i natt, men sen är det in i det igen. Det är tuffa bataljer hela tiden och en ny dag i morgon. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt