Annons:

Hockeylivet leker för Helge - VH-spelaren klarade gallringen

Helge Holmstrand är nöjd med säsongen så här långt. Foto: Linus Johansson

Hockeylivet leker för Helge - VH-spelaren klarade gallringen

Under försäsongen har han tränat och spelat matcher med Vimmerby Hockeys A-lag. Nyligen var han på en lägervecka med Smålands tänkta TV-pucklag. Snacka om att hockeylivet leker för 15-årige Helge Holmstrand.

Annons:

Helge Holmstrand har imponerat i Vimmerby Hockeys träningsmatcher så här långt. Den 15-årige backen har fått gott om speltid och har tagit tillvara på chansen på bästa sätt.

– Det är jävligt skoj att vara med A-laget och få köra med folk som verkligen vill något med sin hockey, tycker Helge Holmstrand.

Har det gått över förväntan för dig?

– Jag hade inte tänkt att jag skulle få spela så mycket på försäsongen. Jag är ju glad över att bara få vara med och träna. 

Hoppas få fortsätta med A-laget

Helge Holmstrand har något som Vimmerby Hockey har valt att kalla för ”sommarkontrakt. Ett kontrakt som kan bli permanent framöver.

– Jag vet inte vad som kommer att hända med det, men jag hoppas så klart på det bästa. Och som sagt, får jag vara med och träna med A-laget är jag nöjd.

Helge Holmstrand kommer också högst troligt att vara en viktig bricka i det Smålandslag (team 01) som ska spela TV-pucken senare i år. Förra veckan var han på en lägervecka i Oskarshamn och under den tiden plockades sex utespelare och en målvakt bort från truppen. Helge Holmstrand blev dock kvar. Vimmerbykillen var faktiskt med i TV-pucken redan förra året, då som ett år yngre än de flesta.

– Det är alltid lite ovisst när spelare ska plockas bort. Men jag kände mig säkrare än förra året, då satt jag bara och skakade, skrattar Helge Holmstrand.

Tror på en bättre turnering

Under lägrets gång spelade Småland också två matcher mot Östergötland. Det blev två segrar, 3-1 i första matchen och 5-4 i andra efter att Småland vänt ett 0-3-underläge.

Helge Holmstrand vågar inte helt ta ut att han har en plats i det småländska TV-pucklaget.

– Jag vet inte, men jag antar det. Det borde vara så.

Förra året kom Småland nia i TV-pucken.

– Jag tror att det kan gå bättre i år. Vi har ett riktigt bra lag, tycker Helge Holmstrand.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt