Annons:

DV AVSLÖJAR: HAN KAN VARA NÄSTA NYFÖRVÄRV I VH

Med fem dagar kvar till seriepremiären kan Vimmerby Hockey vara nära en ny förstärkning. Västerviks IK-fostrade Fredrik Asplund tränade med laget under gårdagens träning.

Annons:

Fredrik Asplund har Västerviks IK som moderklubb och har spelat där under stora delar av sin karriär. Så sent som säsongen 2014/15 gjorde 23-åringen 31 poäng på 51 matcher för VIK. Förra säsongen spelade Asplund division ett-hockey med Kristianstad och då gjorde han 17 poäng på 43 matcher.

Den här säsongen har han haft ett tryout-kontrakt med allsvenska Västervik, men för en tid sedan fick han beskedet att det inte blir någon förlängning.

Inget förslag - än

Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att Fredrik Asplund tränar med Vimmerby Hockey. Eventuellt kan han komma att spela med VH i onsdagens träningsmatch mot Mariestad.

– Han tränade i går, men inget beslut är taget om han spelar med oss i morgon. Vi kikar på den möjligheten, säger VH:s sportchef Daniel Stolt.

Är ni intresserade av att kontraktera honom?

– Klart att han vore intressant för oss om det gick att lösa. Optimalt vore självklart för tränarna att få se honom i match. Han är allround och har framförallt ett väldigt bra skott.

Vilken kedja tänker ni att han skulle kunna gå in i?

– Så långt har vi inte tänkt. Vi tänker mest att det skulle vara intressant för tränarna att se honom i matchsituationer. Någon omgivning har vi inte funderat på.

Har han fått något kontraktsförslag från er?

– Nej, han har inte fått något konkret förslag, inte än i alla fall, säger Daniel Stolt.

Vi har sökt Fredrik Asplund för en kommentar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt