Annons:

Pratat om VSGF i podden i två år – nu fick de äntligen se laget spela

Christian ”Fimpen” Eklund och Joakim ”Stats-Jocke” Österberg från SHL-podden följde Virserums SGF:s derby mot Åseda i söndags. Foto: Ossian Mathiasson

Pratat om VSGF i podden i två år – nu fick de äntligen se laget spela

Virserums SGF har i två års tid varit ett bestående inslag i SHL-podden. Derbyt mot Åseda var det första som Joakim Österberg och Christian ”Fimpen” Eklund såg av laget. 

Annons:

Söndagens seriefinal i Hockeytrean mellan Virserum och Åseda fick en högdramatisk avslutning där VSGF avgjorde med drygt två minuter kvar att spela. Det var tionde raka segern i serien och andra triumfen mot ärkerivalen Åseda. 

VSGF visade sig från sin bästa sida inför ögonen på Joakim Österberg, som går under smeknamnet Stats-Jocke på sociala medier, och Christian ”Fimpen” Eklund från SHL-podden. Podden har tagit rygg på Virserums SGF och följt laget i två raka säsonger. Joakim och Christian, som var på väg söderut för att spela in Fimpens resa i både Jönköping och Göteborg, tog sig en avstickare till Virserum för att se rivalmötet och Simon Dahls återkomst i Prolympiahallen.

– Simon Dahl är en spelare som vi har följt passionerat i podden i två år. Han gjorde ändå 82 poäng på 25 matcher för Virserum förra säsongen och har nu gått till Åseda. Vi har följt Virserum i podden i två år. Vi ville följa något annat än SHL och ta in mer gräsrotshockey i podden. Vi har följt dem på avstånd och nu är vi äntligen här, säger Joakim Österberg.

"Bättre än vad jag hade föreställt mig"

Christian ”Fimpen” Eklund är en före detta elitspelare i ishockey och har bland annat spelat 429 elitseriematcher, som numera går under namnet SHL, för Djurgårdens IF. Han ser en stor charm med hockey på lägre nivå och ångrar inte avstickaren till Virserum.

– Vi åkte från Stockholm på söndagen och skulle till Jönköping för att spela in Fimpens resa så vi tog Virserum på vägen. En härlig avstickare, säger Christian Eklund. 

Vad säger du om kvalitén på spelet och själva upplevelsen?

– Det är bättre än vad jag hade föreställt mig, både bättre hockey och bättre runt omkring med häftigt intro och stort intresse trots coronapandemin. Det finns avstånd mellan åskådarna och det är kul att många lockar sig hit. Jag är positivt överraskad. Vi fick ett bra välkomnande och man märker att matchen är viktig för båda lagen, säger han och fortsätter:

– Jag är uppväxt med sådan här hockey i Haninge så jag tycker att det finns något fint i det. Man kommer så nära och publiken är verkligen engagerade här. 

"Inte lika taggad när vi pratar om dem"

Iförda varsin VSGF-mössa bjöd de på liverapporter från derbyt i senaste poddavsnittet och kryddade med intervjuer med just nämnde Simon Dahl, VSGF-tränaren Wictor Holmberg, kanadensaren Thomas Mansbridge och hans flickvän Ashley, som var på besök i Virserum för att träffa Thomas och bevittna derbyt, och dessutom skadade Andreas Lundgren, som förra säsongen bildade kedja med Jim Nordh och Simon Dahl i VSGF. 

– Jag undrar om vi hade gjort den här resan om vi inte hade fått indikationen på att de har flera importspelare. Det blir en snackis, säger Eklund. 

Vad säger folk om att ni pratar om Virserums SGF i en podd som handlar om SHL?

– Det är blandade recensioner. ”Arla” (Pär Arlbrandt, tidigare SHL-spelare i framför allt HV71) är med i podden och han är inte lika taggad när vi pratar om Virserum. Han vill prata om SHL, säger Österberg och skrattar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt