Tuff kväll för IKO – tappade ledning i slutet

Det börjar brännas ordenligt för Martin Filanders Oskarshamn. Foto: TT

IK Oskarshamn stod för en stabil insats mot SHL:s formsvagaste lag Frölunda och var på väg mot tre poäng. Fem minuter senare hade Frölunda vänt – och nu börjar det osa katt för Oskarshamn.

Det som såg så bra ut slutade i en totalt bedrövlig kväll för Oskarshamn. Joakim Thelin gav IKO ledningen efter en formidabel passning av Markus Modigs i första perioden och Frölunda hade sedan ytterst svårt att skapa heta målchanser.

Ledningen stod sig – men bara i 55 minuter. Karl Henriksson petade pucken under Joe Cannata och det var 1-1 efter 55.37. Knappt två minuter senare petade Max Friberg in 2-1. Och en minut efter det satte Joel Lundqvist punkt med 3-1 i tom kasse.

– Vi ligger bra och försvarar oss bra, men vi blir lite väl chippande och vågar inte spela, det är naturligt, men målen vill vi ha tillbaka. Det är jäkla mjukt, vi är mjuka på några lösa puckar där och det är surt, sa tränaren Martin Filander till Cmore efter matchen.

Förlusten var förstås illa nog för IKO – men tisdagen blev faktiskt ännu värre. Brynäs tvålade nämligen dit Örebro med 3-1 och med fem matcher kvar står nu IKO och Brynäs på exakt samma poäng och exakt lika många matcher. 15 poäng är kvar att spela om.

Både Markus Modigs och Emil Wahlberg fick gott om speltid i dag, med 10.59 respektive 14.51.