Annons:

Kokkonens dom: så länge blir VH-spelaren avstängd

Robin Kokkonen missar matcherna mot Nybro och Dalen. Foto: Linus Johansson

Kokkonens dom: så länge blir VH-spelaren avstängd

Robin Kokkonen har fått sin dom efter matchstraffet mot Varberg. Vimmerbyspelaren stängs av fram till och med den 16 november och missar därmed två matcher.

Annons:

Det var i hemmamatchen mot Varberg den andra november som Robin Kokkonen åkte på ett match penalty.

– Jag försökte suga upp honom (Varbergs spelare) mot sargen, inte trycka till honom på något oschyst sätt. Jag pratade med spelaren efter matchen och han berättade att han hade en gammal knäskada och så ramlade han. Jag fick match penalty för det och det gör mig tokig. Det var en så jävla konstig situation. Jag tyckte att han ramlade innan jag kom nära honom, jag fick ju inte ens till någon riktig smäll, kommenterade Robin Kokkonen efter matchen.

Magnusson saknas

Nu har han fått sin dom. Robin Kokkonen stängs av från och med den tredje november till och med den 16:e november. Därmed missar han lördagens bortamatch mot Nybro och kommande onsdags hemmamatch mot Dalen.

– Det normala i sådana här fall är ju att det blir två matcher så på det sättet var det ett väntat beslut. Vi får acceptera och fokusera på de som spelar istället, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Mot Nybro finns inte heller reservkeepern Mattias Magnusson tillgänglig.

– Han fick ett skott mot huvudet på en träning i veckan och känner att han har svårt att fokusera, säger Jeff Hällegard.

Istället kommer Robert Davidsson att backa upp Viktor Kokman i matchen mot Nybro.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt