Annons:

JUST NU: VH VÄRVAR DUBBELT – CENTER FRÅN FINLAND KLAR

Vimmerby Hockey presenterade dubbla värvningar i dag.

JUST NU: VH VÄRVAR DUBBELT – CENTER FRÅN FINLAND KLAR

Vimmerby Hockey slog till med dubbla värvningar på Sveriges nationaldag. Det är två offensiva tillskott som kritat på för klubben i form av finske centern Niki Koskinen och forwarden Philip Elgestål, som närmast kommer från Mariestad.

Annons:

Niki Koskinen är 23 år gammal och kommer närmast från fjolårets bronslag i Mestis, IPK. VH-förvärvet var under den gångna säsongen assisterande lagkapten i sitt finska lag och producerade 27 poäng (12+15) poäng på 36 matcher, inklusive slutspel. 

Han har gjort två säsonger i IPK, men är fostrad i SM-Liiga-klubben KooKoo, där han också gjort ett antal framträdanden.

Niki Koskinen skrev nyligen på ett kontrakt för att spela i Mestis även säsongen 2021/22, men väljer nu att utnyttja sin utlandsklausul för spel i Vimmerby. 

– En skridskostark, smart och mångsidig center. Har både offensiva och defensiva kvaliteter, som vi kommer att få mycket nytta av. Det är en spännande spelare med mycket potential, som ville till Sverige och vi är glada att han väljer oss, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Fartfylld spelare

Philip Elgestål beskrivs som en speedig forward. 22-åringen kommer närmast från Mariestad, men som också har en bakgrund i Hanhals och Frölunda. 

Den gångna säsongen svarade han för 14 poäng (2+12) på 49 matcher, inklusive slutspel och kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– En speedig och fartfylld spelare, som spelar med hög energi och har ett vasst skott. Kan göra det oväntade och tar närmaste vägen mot mål. Det finns både mycket utvecklings- och poängpotential i Philip Elgestål, säger Morgan Persson.

Philip Elgestål själv var inte nöjd dem den gångna säsongen.

– Det ska bli extremt roligt att komma till Vimmerby. Jag har en väldigt stor revanschlust efter förra säsongen, och vill visa det jag är bra på och bidra till lagets framgång. Jag har varit med i ettan ett par säsonger där Vimmerby alltid varit ett topplag som spelar en fartfylld hockey. Det är något som jag känner att jag också kommer bidra med och passa in i, säger Philip Elgestål. 

Båda kontrakten löper över säsongen 21/22. 

Fakta

Vimmerby Hockeys trupp 21/22

Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning), Robin Christoffersson (ny från Östersunds IK)

Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning), Måns Krämer (ny från Frölunda J20), William Dageryd (ny från Boden). 

Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning), Hugo Ollila (ny från Linden), Todd Winder (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Lucas Jidenius (ny från Mariestads BoIS), Jakob Karlsson (förlängning), Niki Koskinen (ny från IPK), Philip Elgestål (ny från Mariestads BoIS) 

Head coach: Staffan Lundh.

Målvaktstränare: Nanna Holm Glaas.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt