Annons:

Blom och Rotebäck avancerar i kåsan:

Dennis Rotebäck har klättrat rejält i resultatlistan i Novemberkåsan. Foto: Privat

Blom och Rotebäck avancerar i kåsan: "Känner mig riktigt stark"

Novemberkåsan går vidare och är i skrivande stund mitt i den krävande nattetappen. De båda Vimmerbyförarna Oscar Blom och Dennis Rotebäck är på väg uppåt i resultatlistan.

Annons:

I skrivande stund har hela 55 åkare brutit den krävande kåsan i Gävle. Ungefär halva nattetappen återstår så vi kan räkna med att den listan kommer att bli betydligt längre innan den sista åkaren tar sig i mål i natt.

Med i tävlingen i Gävle finns, som vi berättat tidigare, fem Vimmerbyförare. En av dessa, Niklas Fransson, tvingades kasta in handduken efter sex sträckor. Övriga fyra är dock fortfarande kvar i tävlingen och flera av dem har gått starkt under nattetappens första halva.

Oscar Blom låg på en total 23:e plats efter dagsetappens fem specialsträckor. Efter ytterligare fyra sträckor har Vimmerbyföraren klättrat upp till plats 20. Den topp 15-placering som Blom siktar på är i nuläget drygt tre minuter bort.

Kåsadebutanten och junioren Dennis Rotebäck låg 71:a efter de fem första sträckorna.

– Jag känner mig riktigt stark, sa Rotebäck då.

Den känslan verkar finnas kvar hos Vimmerbykillen. Nio sträckor in i kåsan ligger han på 52:a plats. När denna text skrivs har alla inte hunnit passera där, men efter åtta sträckor hittar vi Dennis Rotebäck som 55:a.

VMS-föraren Viktor Martinsson finns också fortsatt med i tävlingen och ligger 61:a efter nio sträckor.

Pierre Näsholm har tagit sig i mål på sträcka åtta och är där på placering 80.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt