Annons:

Operation väntar för Blom: ”Motivationen är väldigt låg”

Det skadade knät håller inte och nu tvingas Oscar Blom till en ny operation. Foto: Linus Johansson

Operation väntar för Blom: ”Motivationen är väldigt låg”

Chansningen gick inte hem. Nu tvingas endurotalangen Oscar Blom till operation.
– Motivationen är väldigt låg för tillfället, säger en bedrövad Oscar Blom på frågan om han orkar komma tillbaka till eliten igen.

Annons:

För ett drygt år sedan drabbades Vimmerbykillen Oscar Blom av en svår knäskada. Han var tillbaka på endurohojen snabbare än vad någon kunnat tro, men redan nu är säsongen över.

För en tid sedan åkte Blom på en ny smäll mot samma knä och i torsdags kom den dystra diagnosen: korsbandet är av igen.

– Målet är att köra hela säsongen och försöka göra bra ifrån mig på Novemberkåsan. Men det är långt till dess och det känns som att jag får ta det lite som det kommer. Jag har pratat med han som hjälper mig med träningen och vi ska göra lite förändringar och försöka träna upp knät så bra vi kan. Läkarna ville operera omgående, men så länge det går att köra kan jag inte tänka på operation, sa Oscar Blom till Dagens Vimmerby då. 

Orkar inte tänka på framtiden

Men gårdagens SM-premiär i Falköping gick inte som Blom hade tänkt sig. Han tvingades bryta tävlingen - och avslutar nu säsongen.

– Det får bli operation nu. Jag orkar inte lägga ned en massa tid på att försöka träna upp knät när det är så lite som behövs varje gång för att vrida till det igen. Motivationen är väldigt låg för tillfället. Jag orkar inte ens tänka på om jag orkar komma tillbaka igen. Jag har två helt värdelösa säsonger bakom mig och det tar mycket energi, säger Oscar Blom.

Han är inte helt säker på att han orkar komma tillbaka för en ny elitsatsning.

– När jag inser hur långt det är kvar innan jag kan sitta på hojen igen så funderar jag på om det är värt att satsa igen. Men jag tror aldrig jag kommer sluta att satsa, men just nu har jag svårt att motivera mig.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt